Vene meedia: Putin hakkab suvitama Soome kaubandusnõunikule ehitatud villas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellgreni villa arhitektiks on soomlane Uno Ullberg.
Sellgreni villa arhitektiks on soomlane Uno Ullberg. Foto: vkontakte

Venemaa sõltumatu telekanali Dožd andmetel on president Vladimir Putinile hangitud uus mitteametlik suvila Viiburi lahes asuval Lodotšnõi (soome keeles Venäjänsaari) saarel.

1913. aastal Soome kaubandusnõunik Evert Sellgrenile ehitatud juugentstiilis villa asub kunagi põhjanaabritele kuulunud territooriumil, mille Soome Talvesõja tagajärjel Nõukogude Liidule loovutama pidi. 

2010. aastal alustati seal renoveerimistöid ning viimati kuulus see Dodži andmetel Zever nimelisele Venemaa ettevõttele, mille omanikuks Putini kauaaegse sõbra, 2015. aastal surnud Oleg Rudnovi poeg Sergei. Kinnisvararegistri andmetel on krundile ehitatud ka uss 1500 m2 suvila ja veel kaks 500 m2 hoonet, lisaks ka helikopterimaandumisväli ja mitu randumissilda.

Väidetavalt on Putin ise selles villas käinud vähemalt korra.

Rudnovidele kuuluva kinnisvara hulgas on ka teisi kohti, mis on saanud Putini residentsiks.

Venemaal on villa tuntud ka selle poolest, et seda kasutati Nõukogude ajal filmis «Sherlock Holmesi ja doktor Watsoni seiklused: algab kahekümnes sajand.»

Villa välisilme.
Villa välisilme. Foto: Kaader Sherlock Holmesi filmist.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles