Soome politsei: Maakri tänava laibatükeldaja võib end peita Põhja-Rootsis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Pasi Pönkä.
Markus Pasi Pönkä. Foto: Liis Treimann/Postimees

Soome keskkriminaalpolitsei on saanud vihjeid, et Maakri tänava laibatükeldajana tuntud Markus Pönkä, kes hoidub kõrvale järjekordse vanglakaristuse kandmisest, võib end varjata Põhja-Rootsis.

Rootsi ajaleht Expressen kirjutas reedel, et ohtlikku kurjategijat on otsitud Rootsist, kirjutab Ilta-Sanomat.

Soome keskkriminaalpolitsei komissar Kaj Björqvist ütles, et kurjategija viibimisele Põhja-Rootsis viitavad mitmed asjaolud, kuid tema asukoht on siiani teadmata.

Üheks Pönkani viivaks juhtlõngaks võivad olla luksusautod, mille kohta on Rootsi põhjaosast vihjeid tulnud. Autod on viidud Soomest minema viidud pettuse teel ning neid on Björqvisti sõnul mitu.

Pönkä kadus Soome politsei silmapiirilt tänavu kevadel, kui ta pidi minema Riihimäe vanglasse kolmeks aastaks ja kaheksaks kuuks karistust kandma. Kohus mõistis ta süüdi relvaseaduse rikkumises, pettuses ning võltsimises. Lisaks lasub mehel ulatusliku maksupettuse kahtlus

Pönkä on kuulutatud tagaotsitavaks kogu Euroopas.

Eestis on Pönkä tuntud kui Maakri tänava tükeldaja, kes 2005. aastal mõrvas kõrghoones asuvas korteris oma toonase äripartneri ja sõbra ning tükeldas ta surnukeha ketaslõikuriga. Pönkä vabanes vanglast 2014. aastal. Seejärel oli ta vangis muude kuritegude eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles