Galerii: Algas kirev Notting Hilli karneval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algab Suurbritannia pealinnas Londonis kaks päeva kestev Notting Hilli karneval. Eelmiste aastatega võrreldes on karneval terroriohu tõttu oluliselt karmimalt turvatud.

Tänavatele on saadetud tuhanded politseinikud. Barcelonas eelmisel nädalal toimunud rünnakute valguses on kasutusele võetud meetmed, mis peaks vältima kaubikurünnakuid. Terasest barjäärid, betoonplokid ja põhjalikumad turvakontrollid on mõned kasutusele võetud abinõudest. Samuti teatas varasemalt väljaanne London Evening Standard, et tänavatel liiguvad ringi erariietes relvastatud sõdurid, kes hoiavad olukorral silma peal.

Politsei sõnul vaadati turvameetmed kriitilise pilguga üle pärast Barcelonas toimunud terrorirünnakut, mille tagajärjel hukkus 15 inimest.

Politseinikud paiknevad karnevali perimeetril, kontrollides külastajaid ning veendudes, et endaga ei kantaks relvi ega ohtlikke aineid. Samuti plaanivad ametnikud kasutada näotuvastustehnoloogiat, mis aitaks rahvamassi hulgast probleemsed isikud üles leida.

Politseinike arv jääb eelmiste aastatega võrreldes suuresti samaks ja üritust aitab mõlemal päeval turvata 6000 kuni 7000 politseiametnikku.

Kuna karnevali toimumiskoha lähedal asuvad Grenfell Toweri varemed, siis mälestavad osalejad hukkunuid. Täna lasti mälestuseks lendu valged tuvid, kaasa lõi ka Londoni linnapea Sadiq Khan. Politseinikud moodustavad kõrghoone ümbrusesse ringkaitse, et inimesi sellest eemale hoida. Korraldajad on kutsunud üles inimesi kandma rohelist värvi Grenfell Toweri põlengu ohvrite toetuseks ja mõlema päeva pärastlõunal kell 15.00 toimub leinaseisak, et mälestada oma elu kaotanud inimesi. Praeguste andmete kohaselt sai surma vähemalt 80 inimest.

Korraldajad palusid osalejaid kohaliku kogukonna nimel mitte end põlenud kõrghoone taustal pildistada. Politsei on öelnud, et hukkunute mälestamiseks tekitatakse eraldi ala.

Grenfell Toweri põlengu mälestamiseks valmistati karnevali tarbeks plakateid. FOTO: TOLGA AKMEN/AFP/Scanpix
Grenfell Toweri põlengu mälestamiseks valmistati karnevali tarbeks plakateid. FOTO: TOLGA AKMEN/AFP/Scanpix Foto: TOLGA AKMEN/AFP

Notting Hilli karneval arenes välja afro-kariibi kogukonna soovist oma kultuuri ja traditsioone meeles pidada. Esimene karneval toimus Londoni Notting Hilli linnaosas 1966. aastal. Kunagisest afro-kariibi tänavapeost on tänaseks saanud Euroopa suurim tänavakarneval, millest võtab igal aastal osa rohkem kui miljon inimest.

Karnevalil osalejad 2012. aastal. Lewis Whyld/PA Wire/PA Images/Scanpix
Karnevalil osalejad 2012. aastal. Lewis Whyld/PA Wire/PA Images/Scanpix Foto: Lewis Whyld/PA Wire/PA Images

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles