Kogenud tsiklijuhid saavad õiguse juhendada mopeedijuhte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Ergo Kuld

Maanteeamet tegi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM) ettepaneku liiklusseaduse muutmiseks nii, et AM-kategooria lube tegevat mopeedijuhti võib juhendada isik, kellel on olnud A-kategooria ehk mootorratta juhiluba vähemalt viis aastat

Õiguskantsler kirjutas juulis, et maanteeameti AM-kategooria mootorsõiduki juhilubade ja juhendaja tunnistuse taotlemise reeglid ei ole üheselt ja lihtsalt mõistetavad. Õiguskantsleri poole pöördus A-kategooria juhiluba omav avaldaja, kes soovis maanteeameti e-teeninduses vormistada AM-kategooria mootorsõiduki juhi juhendaja tunnistust, kuid see ei õnnestunud.

Kuna avaldajal oli seaduse jõustumisel hetkel olemas A-kategooria juhiluba, on tal ka mopeedi juhtimisõigus. Õiguskantsler palus maanteeameti veebilehel olevaid juhiseid ning e-teenindust muuta nii, et seaduspärane juhendaja tunnistuse taotlemine oleks võimalik.

«Kui liiklusseaduse muudatus on jõustunud, siis maanteeametipoolne teenusearendus toimub väga kiiresti. Hetkel on e-teenuse arendus ootel,» märkis maanteeamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles