Kohus vahistas Sillamäel purjuspäi eaka naise surma põhjustanud autojuhi

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kohtusaal.
Pildil on kohtusaal. Foto: Marina Puškar

24. augustil sõitis kriminaalses joobes 44-aastase Danili juhitud sõiduauto Mercedes-Benz Sillamäel Kesk ja Pavlovi tänavate ristmikul reguleerimata ülekäigurajal otsa 81-aastasele naisele. Vigastusi saanud vanur toimetati haiglasse, kus ta suri ööl vastu reedet.

Viru Ringkonnaprokuratuur esitas reedel Viru Maakohtule mehe vahi alla võtmiseks taotluse, mille kohus ka rahuldas. Esialgu jääb mees vahi alla kaheks kuuks.

«Seda autojuhti on varasemalt korduvalt karistatud liiklusseaduse rikkumise ja muude süütegude eest, sealhulgas ka alkoholi tarvitanuna sõiduki juhtimise eest, viimati tänavu märtsis,» ütles Viru Ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Marina Zagorets.

«Kuna prokuratuuril oli alust arvata, et ta võib panna ka edaspidi selliseid süütegusid toime ja hakata menetlusest kõrvale hoiduma, taotlesime tema vahi alla võtmist kohtueelse menetluse ajaks.»

Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb liiklusnõuete rikkumist, millega on ettevaatamatusest põhjustatud inimese surm. Süüdi mõistmise korral võib kohus karistuseks mõista kuni viieaastase vangistuse. Kohtueelset menetlust viib läbi Ida prefektuur ja kriminaalmenetlust juhib Viru Ringkonnaprokuratuur.

Narva politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Andres Jaggo avaldab kaastunnet hukkunu lähedastele.

«Joobes juhtide osalusega liiklusõnnetuste puhul ei saa rääkida õnnetusjuhtumitest. See ei ole õnnetute asjaolude kokkulangemine, vaid tahtlik tegu ja juhi teadlik valik panna enda ja kaasliiklejate elu ohtu. Liiklusõnnetused, mille põhjustajaks on joobes juht, on ära hoitavad, sellest piisaks ainult ühest hoolivast inimesest, kes ei luba alkoholi tarvitanud juhti rooli või annab sellisest juhist teada,» sõnas Jaggo. «Joobe kahtlusega juhist peab kindlasti teavitama politseid numbril 112 enne, kui juhtub tragöödia, mille tagajärgi ei saa parandada.»

Tänavu on Eesti teedel liiklusõnnetustes hukkunud 33 inimest, neist 13 Ida prefektuuris. Joobes juhtide süül on toimunud sel aastal 314 liiklusõnnetus, milles on hukkunud kaheksa ja saanud vigastada 112 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles