Võnnu keskkooli juurde tuleb oodatud staadion

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallavolikogu esimees Urmas Paju istub rannavõrkpalli platsi ääres, kuhu järgmisel aastal rajatakse staadion.
Vallavolikogu esimees Urmas Paju istub rannavõrkpalli platsi ääres, kuhu järgmisel aastal rajatakse staadion. Foto: Kristjan Teedema

​Võnnu elanikud on vallavolikogu esimehe Urmas Paju sõnul oodanud staadionit juba 1987. aastast, mil projekteeriti praegust keskkooli. Ta ütles, et kuigi vallal pole eriti suuri rahalisi võimalusi, on staadion nende prioriteet.

Paju rääkis, et koolil on asfalditud korvpalliplats, kus mängides võib saada rängalt vigastada, kuid mingisugune väljak on siiski olemas. 

Lähim staadion on Võnnu keskkoolist 15 kilomeetri kaugusel Kaagveres, kus on tegelikult jalgpallistaadion. Spordihooned on Mellistes ja Ahjal, kummassegi on umbes 10 kilomeetrit. «Kui meil on siin poiste kergejõustikutrenn, siis jooksevad nad niisama ümber koolimaja. Staadioni kasutamise võimalus puudub täielikult,» nentis Paju.

Noortele tegevust

Staadion parandab vallavolikogu esimehe sõnul lisaks kooli kehalise kasvatuse tundidele ka noorte treeningu ja vaba aja veetmise võimalusi. «Staadioni on vaja, et noortel oleks tegevust ja nad ei istuks niisama bussipeatustes. Siis pole neid ka hiljem vaja õllepudeli juurest ära meelitada,» rääkis Paju.

Staadion on tulevikus Paju sõnul mõeldud avalikuks kasutamiseks, kuid seal peab olema turvaline.  «Kõik ei saa seal käia siis, kui ise soovivad,» tõdes ta.

Paju rääkis, et kuna Võnnu on olnud tagasihoidlike võimalustega ääremaa ja neil pole raha suurtesse objektidesse investeerida, siis tehakse vaid hädavajalik. «Viimastel aastatel oleme ehitanud ainult seda, mida meil tõesti on vaja. Staadion on üks asi, mille oleme seadnud eesmärgiks,» sõnas ta.

Staadionile  tulevad kuuerajalised 100- ja 110-meetrised sirged jooksurajad ja neljarajalised ovaalid pikkusega 250 meetrit. 250-meetrise ringi sisealale rajatakse jalgpallimuru ning kergejõustiku hüppe- ja heitealade platsid.

Paju sõnul kavandatakse staadioni ühte otsa korvpalliplats ning teise otsa kunstmurukattega universaalne piirdeaiaga väljak, kus saaks suvel kasvõi tennist mängida. Ta lisas, et kui pinnas sobib, saab ka hokiväljaku teha. Talvel on sellele võimalik rajada jää ning harrastada jääspordialasid. «Ehitame nii palju, kui meil rahalisi võimalusi on,» nentis ta. 

Paju ütles, et staadionil saab tulevikus korraldada igasuguseid spordi- ja kultuuriüritusi, nagu näiteks Võnnus populaarset kaerajaani võistutantsimist. Juurde tuleb ka umbes 17 parkimiskohta, kuid need on pigem neile, kel on iga päeva asja kooli või staadioni juurde, kuna vallamaja kõrval on suur parkla. «Püüame kõiki oma ressursse kasutada võimalikult efektiivselt,» sõnas ta.

Põhiosa staadionikompleksi maksumusest tuleb Paju sõnul liitumiskompensatsioonist. Täpsemalt 225 000 eurot 300 000st eurost, mida vald liitumise eest saab, läheb otse staadioni ehituseks. «Vald peab kindlasti ka ise investeerima, aga see summa jääb kindlasti palju väiksemaks kui liitumiskompensatsioonist tulev toetussumma.»

Uus vald viib lõpule

Staadioni kavandamine sattus Paju arvates pisut halvale ajale, sest kohe tulevad valimised ja Võnnust saab osa Kastre vallast. «Tegelikult me ei tea ju, mismoodi see elu nüüd edasi läheb. Uues vallas on alguses kindlasti üksjagu segadust,» rääkis Paju.

Paju sõnul teeb praegune Võnnu valla meeskond töö nii palju ära, et uuel vallal pole muud, kui ehitajatele töö kätte anda ja ehitama hakata. 

«Tõenäoliselt võiks kevadel tööd alustada. Kui kõik läheb väga hästi ja hange laabub, võib esmaseid töid alustada ka selle aasta sügisel,» tõdes ta.

Paju ütles, et praegu viitab kõik sellele, et hanke kohta tehakse otsus üsna varsti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles