Katrina tõmbas Bushile vee peale

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurikuulus ülesvõte Air Force One`i pardalt Katrina hävitustööd hindavast George W. Bushist.
Kurikuulus ülesvõte Air Force One`i pardalt Katrina hävitustööd hindavast George W. Bushist. Foto: Jim Watson/AFP/Scanpix

Eelmisel reedel hoiatas Iowa osariigi vabariiklasest senaator Chuck Grassley president Donald Trumpi kordamast George W. Bushi vigu orkaani põhjustatud kriisiolukorraga tegelemisel.

Hoiatus oli ajendatud tõsiasjast, et George W. Bushi tegevus ligi 1800 inimelu nõudnud orkaan Katrina ajal oli nii mannetu, et selle kirjeldamiseks läks käibele sõna «Katrinagate». Suurte poliitiliste kriiside ulatuse kirjeldamiseks kasutatakse Ühendriikides aga endiselt sõna «Katrina», kirjutab The Washington Post.

President Bush oli 2005. aasta augustis orkaan Katrina maabudes puhkusel oma Texase rantšos ning naasis Washingtoni alles pärast seda, kui USA üks suurimaid looduskatastroofe oli jõudnud juba kaks päeva hävingut külvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles