Tasub teada: need viljad maitsevad sügisel kõige paremini

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Granaatõun.
Granaatõun. Foto: Panthermedia / Ekaterina Fedotova

Sügise hakul ilmub poodidesse ja turgudele kodumaiseid õunu, kartuleid, peeti, seeni ja kõrvitsaid, ent lisaks nendele tasub näiteks osta ka viinamarju ja granaatõunu, mis maitsevad sügisel eriti magusalt.

Portaal Reader’s Digest teeb ülevaate, milliseid vitamiinirikkaid vilju võiks sel sügisel lisaks kodumaistele saadustele poest soetada, kuna just praegu on nende hooaeg.

Apelsinid. Kuigi neid seostatakse rohkem suvega, on just sügis parim aeg magusatest apelsinidest vitamiinide ammutamiseks.

Viinamarjad. Sügisene saagikoristus toob poodidesse suurema valiku värskeid ja vitamiinidest pakatavaid eriti magusaid viinamarju.

Granaatõunad. Kui kodumaisest õunast saab mingil hetkel isu täis söödud, siis proovi vahelduseks ka granaatõuna, mis on antioksüdantide poolest rikkaliku sisuga ning maitseb eriti hästi just sügisel.

Brokoli. Sügisel leiab poodidest kõige paremini maitsevat brokolit, mida tasub kindlasti hästi maitsestada ja toiduks valmistada.

Jõhvikaid tasub sügisel kindlasti süüa. Foto:
Jõhvikaid tasub sügisel kindlasti süüa. Foto: Foto: Panthermedia / Jiri Hera

Lillkapsas. See maitseb hästi nii toorena kui ka keedetult või ahjus küpsetatult, samuti saab sellest kartulitele vahelduseks püreed keeta.

Spinat. Sügis on spinatihooaeg ning aina pimenevate õhtute saabudes kuluvad organismile seal leiduv raud, kiudained ja muud olulised mineraalained vägagi ära.

Jõhvikad. Kui pole võimalik minna ise neid rabasse korjama, soeta neid poest või turult ja pane varuga sügavkülma. Jõhvikatel on väga hea mõju tervisele ning neid võib tarbida nii värskelt kui ka külmutatuna terve talve jooksul.

Maguskartul. Bataadi ehk maguskartuli armastajad võivad heameelt tunda, sest just sügis on selle hooaeg ning ehk on sel viisil lootust ka bataadi tavapäraselt krõbeda hinna alanemisele.

Porru. See on ideaalseks komponent sügisestesse pirukatesse, ahjuvormidesse kui ka salatitesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles