Riik pildis: kümme kohta, mida Norras kindlasti külastada

Lofoodid Foto: Vida Press
Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe reisiportaali «Riik pildis» artikliseeria toob lugejateni hulgaliselt põnevaid kaadreid maailma eri paigust.

Geirangerfjord

Fjord
Fjord Foto: Vida Press

UNESCO maailmapärandi nimistusse kantud fjord pakub kauneid vaatepilte, eriti vee pealt. Fjordi kaljunukkidel laiuvad rohealad. Kõige mõistlikum olekski haarata kaasa kaamera, soojad riided ning istuda mõne paadi välitekil.

Lofoodid

Lofoodid
Lofoodid Foto: Vida Press

Väikesed külakesed Lofoodi saartel jäävad külastajatele alati meelde. Lummavaid vaateid täiendavad kõrgustesse pürgivad mäetipud. Saared on kindlasti ka matkajate ja ratturite meelispaigaks, kes saavad lihtsalt ühelt saarelt teisele minna.

Bergen

Bergen
Bergen Foto: Vida Press

Siit leiab tüüpilise Norra linna, mida ümbritsevad samuti suured mäed. Kindlasti kuulub Bergen Euroopa ilusaimate linnade hulka. Turistid peaksid kindlasti külastama UNESCO maailmapärandi nimistus olevad Bryggeni piirkonda, kust leiab hulgaliselt vanu puithooneid.

Svalbard

Svalbard
Svalbard Foto: Vida Press

Arktika aladel asuv saarestik on tõeliselt lummav. Ühest küljest on see kauge ja tsivilisatsioonist eemal, teisalt on sinna jälle üsnagi kerge pääseda. Svalbardil elab rohkem jääkarusid kui inimesi.

Kystriksveieni tee

Tee
Tee Foto: Vida Press

Rannikuäärne tee, mida väga sageli ei sõideta. Tee ise on küll 650 kilomeetrit pikk, kuid selle ilu mõistmiseks ei ole vaja kõike läbi sõita. Piisab ka väikesest osast, et kas või hetkeks kauneid vaateid imetleda.

Alesund

Alesund
Alesund Foto: Vida Press

Hubane väike linnake on omamoodi vaatamisväärsus, sest sajand tagasi laastas linna tulekahju, mis jättis endast maha vaid kiriku ja vangla. Tuhast tõusis aga täiesti uus linn, kus on palju tööd antud ka Norra noortele arhitektidele.

Tromso

Tromso
Tromso Foto: Vida Press

Põhja polaarjoonest 400 kilomeetrit põhja pool asub Tromso, kus on maailma kõige põhjapoolseim katedraal, pruulikoda ja botaanikaaed. Lisaks leiab siit ohtralt baare ja klubisid, mida on Tromsos inimese kohta rohkem, kui üheski teises Norra linnas.

Oslo

Oslo
Oslo Foto: Vida Press

Oslo pingutab, et saada kultuurilinnana maailmas tuntuks. Juba nüüd on seal ohtralt muuseume ja heal tasemel galeriisid. Hiljuti ehitati ka uus ooperimaja, mis teeb kadedaks isegi Sydney maailmakuulsa hoone.

Trondheim

Trondheim
Trondheim Foto: Vida Press

Suuruselt kolmandal linnal on mitu nägu. Seda tuntakse kultuuri, tehnoloogia, tudengite, hea toidu ja jalgrataste poolest. Lisaks korraldatakse seal aasta läbi kõiksugu festivale, muu hulgas toimub seal St. Olavi festival, mis on riigi suurim kultuuri- ja kirikusündmus.

Alta

Virmalised Altas
Virmalised Altas Foto: Vida Press

Üks parimaid kohti, kus Norras virmalisi vaadata. Seal on ohtralt võimalusi aktiivseks puhkuseks. Seal saab proovida kelgurakendiga või lumesaaniga sõitmist. 19. sajandi lõpus ehitati sinna maailma esimene observatoorium. Lisaks on Altas UNESCO maailmapärandi nimistusse kantud kivimaalingud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles