Macron näeb lahendusi Aafrikas (1)

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron eile Elysée palees kõnet pidamas.
Emmanuel Macron eile Elysée palees kõnet pidamas. Foto: Yoan Valat/AP/SCANPIX

Prantsusmaa välispoliitika prioriteet on võitlus islamiterrorismiga, ütles president Emmanuel Macron Prantsuse diplomaatidele eile Elysée palees peetud kõnes, milles kolm ja pool kuud ametis olnud riigipea sõnastas oma välispoliitilised eesmärgid.

«Meie kodanike julgeoleku tagamine tähendab, et võitlus islamistliku terrorismiga on meie prioriteet,» lausus Macron ligi 200 suursaadikust koosnevale publikule. Presidendi sõnul ei piisa sunniitliku äärmusrühmituse ISIS alistamisest Iraagis ja Süürias, vaid terrorismivastaseid samme tuleb astuda ka Aafrikas.

Mustal Mandril on Prantsusmaa välispoliitikas ajalooliselt oluline roll ja Aafrika oli ka Macroni eelkäijate kõrgendatud tähelepanu all. Näiteks oli sotsialistist eelmise riigipea François Hollande’i jaoks vägede saatmine Malisse üks esimesi olulisi välispoliitilisi otsuseid presidendina, ja see suurendas ka tema populaarsust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles