Yana Toom: pakkusin korduvalt Savisaarele europarlamendi kohta, aga ta ei võtnud vedu (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom ja Edgar Savisaar mullu Keskerakonna suvepäevadel.
Yana Toom ja Edgar Savisaar mullu Keskerakonna suvepäevadel. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Keskerakondlase Yana Toomi sõnul on ta mitu korda pakkunud Edgar Savisaarele Euroopa Parlamendi saadiku kohta, kuid Keskerakonna endine esimees lubab sellele mõelda vaid viimases järjekorras.

Toom kirjutab Facebookis, et ta pole mitte kunagi väitnud, et sai europarlamenti ilma erakonna toeta. «Küll aga olen öelnud, et näen võimalust teha seda tulevikus. See oleks tehtav, kuid eelduseks oleks erakonna lõhkumine ja selle arvelt endale punktide kogumine. Tänaseks on selle tee valinud teised inimesed, mina aga üritan «säilitada keskerakonna nägu» erakonna seest, mitte väljastpoolt.»

Toom märgib samas, et talle endale pole veel selge, kas ta üldse kandideerib järgmine kord europarlamenti, «kuid sellele, kes mõõdab poliitiku edu palganumbriga, seda selgeks ei tee».

«Ning viimane - olgu öeldud, et peale Edgariga juhtunud õnnetust ma olen vähemalt kolmel korral pakkunud oma parlamendi kohta Edgar Savisaarele, kes on minu asendusliige. Vastus oli - mõtleme selle peale, kui muud võimalused on ammendatud,» kirjutab Toom.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles