KOHALIK VAADE. Zapadi stsenaarium paljastas vale (5)

Vaidas Saldžiūnas
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa asekaitseminister Aleksandr Fomin teisipäeval Moskvas toimunud pressikonverentsil.
Venemaa asekaitseminister Aleksandr Fomin teisipäeval Moskvas toimunud pressikonverentsil. Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Veišnorija, Lubenija ja Vesbarija. Tõenäoliselt pole te neist riikidest varem midagi kuulnud ja tegelikult ongi need väljamõeldud. Nii kutsutakse agressorriike Venemaa-Valgevene ühisõppustel Zapad. Balti riikides, Ukrainas ja isegi Valgevenes ärevust tekitanud õppuste stsenaarium ainult kinnitab neid kartusi.

«Ma rõhutan, et Zapad 2017 on vaatamata terrorismivastasele stsenaariumile täielikult riigikaitselise iseloomuga,» kinnitas Venemaa asekaitseminister Aleksandr Fomin teisipäevasel pressikonverentsil Moskvas.

Pressikonverents, millega samal ajal toimus samasugune üritus ka Minskis, oli pühendatud Venemaa ja Valgevene sõjaväeõppustele Zapad, mis toimuvad ajavahemikus 14.–20. septembrini.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles