Katainen: Portugal on valitsusläbirääkimiste esimene teema

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jyrki Kataineni (keskel) juhitav Koonderakond kogus parlamendivalimistel suurima saagi.
Jyrki Kataineni (keskel) juhitav Koonderakond kogus parlamendivalimistel suurima saagi. Foto: SCANPIX

Valitsusläbirääkimiste esimene küsimus on Portugalile antavate laenude tagamine, ütles Soome Koondpartei esimees Jyrki Katainen.

«See on kõige kiireim, muidu võib valitsus programmi üles ehitada vastavalt oma ajakavale,» lisas ta Helsingin Sanomat Online’i vahendusel.

Portugali küsimuse muudab kiireks asjaolu, et Soome peab 16. maiks teatama Euroopa Liidu rahandusministritele oma otsuse Portugali abipaketi kohta. See on keeruline, kuna parlamendivalimised toimusid alles 17. aprillil ja uus valitsus mai keskpaigaks ilmselt ametisse astuda ei jõua.

Katainen rääkis täna, et püüab Soome käitumise osas leppida esmalt kokku uute valitsusparteidega. Seejärel jõuab teema parlamendi suure komisjoni ette, mis tegeleb ELi küsimustega.

Valimisvõidu saavutanud Koondpartei esimehe ülesandeks on moodustada valitsus.

Erakonna võimalikud koalitsioonipartnerid (sotsiaaldemokraadid ja põlissoomlased) on teatanud, et pole nõus andma garantiid Portugalile antavatele laenudele, kui raha laenavad pangad ei kanna vastutust isegi mitte osaliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles