Nikolai Degtjarenko: kümme võtit Maardu tulevikuks

Nikolai Degtjarenko
, Maardu linnavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Degtjarenko
Nikolai Degtjarenko Foto: Erakogu

Maardu linnavolikogu Keskfraktsiooni liige, kohalikel valimistel Edgar Savisaare Valimisliidus ülesastuv Nikolai Degtjarenko selgitab, mida taotleb nende poliitiline ühendus Maardus.

24. augustil registreeriti Maardus Edgar Savisaare Valimisliit. Kindlasti see ei meeldi eriti tänasele linnapeale Vladimir Arhipovile, kes on Keskerakonna nimekirja eesotsas ja kes näeb uues valimisliidus tõsist konkurenti. 

Loomulikult tuleb meil kampaaniat pidada praeguse linnavõimu vastu. Olen mõelnud sellele, kas see on kasulik? Kas see on hea linnale, ühiskonnale, igale linna kodanikule, kaasa arvatud neile, kes ei jaga meie meeskonna ideid. Tulin järeldusele: jah, meil on mida inimestele öelda, meil on, mida linnale pakkuda.

Meie, saadikukandidaadid Edgar Savisaare Valimisliidu koosseisus, hakkame võitlema võimu vahetumise eest Maardus. Seejuures ei pane me kindlasti ühte patta linnapead ja neid ametnikke, kes kohusetruult täidavad oma ülesandeid ja kes on vajalikud Maardu administratsioonile ka pärast võimu vahetust Maardus.

Kuid võim peab vahetuma ausal teel, ehtsate valimiste tulemusena. Valimistulemused ei kujuta endast varem vastuvõetud otsust tänase linnapea tasemel, kasutades administratiivressurssi. Tõelised valimised on erinevate poliitiliste programmide omavaheline konkurents, ideede põrkumine, see on tee valik, kuhu hakkab kulgema linna areng.

Kahetsusväärne on, et meile püütakse kaela määrida seisukohta, et hääletamine midagi ei otsusta. Aga pole ka ime, sest Maardu võim on stagnatsioonis, ja see on üks põhjuseid, miks linn on raskes seisus. Paljud volikogu liikmed, kes on kümneid aastaid võimul, on lakanud suhtlemast valijatega ja pööramast tähelepanu nende pöördumistele, otsustatakse ainult isiklikke finantsküsimusi ja seistakse oma ärihuvide eest. Ilma konkurentsita degradeerub aga iga võim, mida me Maardus näemegi.

Küsimused, mis ootavad vastust

Edgar Savisaare Valimisliit läheb valimistele ja võitleb võidu nimel, arvestades massilist toetust valijate seas, keda on ära tüüdanud arhipovlaste meetodid Maardu juhtimisel.  Me räägime sellest, millest kõik vaikivad, kuid mida oleks olnud vaja ammu tuua avalikkuse ette

Me organiseerime Maardu elanike osavõtul avaliku auditi ja hakkame kontrollima linnaeelarve vahendite kulutamist. Me hakkame otsustama:

Kas on õiglane, et peaaegu 20 protsenti põhieelarvest kulutatakse ametnike ja munitsipaalettevõtete töötajate palkadeks, välja arvates haridusasutused?

Kas Maardu pensionärid võivad saada väärikat toetust Maardu linnavalitsusest?

Kas me hakkame edaspidigi toetama kohalike saadikute äri linnaeelarve vahenditest?

Lõppude lõpuks, kas töötav inimene saab rahulikult elada Maardus ja kasutada tasuta ühistransporti? Või me jätkame miljonite kulutamist erabussifirma Temptrans kommertsliinide toetamiseks?

Miks mitte keegi Maardus, välja arvatud ametnikud ja saadikud, ei suuda saada õigust?

Miks linnalehed ja televisioon tegelevad ainult linnapea Arhipovi kiitmisega, kuid mitte kordagi ei räägi paljudest linna probleemidest?

Valimiskampaania käigus tahaksime arutada rahvaga seda, kaua veel me kannatame seda linnapead, kes on oma valitsemise põhiprintsiibiks teinud nepotismi ja klannilisuse. Valimistel on aeg valida mitte järjekordset meeldivat inimest, vaid teha valik seisaku ja arengu vahel.

Kümme võtit Maardu tulevikuks

Savisaare meeskond Maardus on valmis pakkuma kvaliteetset programmi linna arenguks: «Kümme võtit Maardu tulevikuks».

See on tasuta ühistransport kõigi jaoks, linnastu Tallinn-Maardu loomine Maardu administratiivse iseseisvuse säilitamisega ja üleminekuga Tallinnas toimivatele kõrgetele sotsiaalsetele standarditele, Maardu investeerimispassi loomine, äriinkubaatorite rajamine, fondi loomine töötute ja pensionäride täiendavaks toetamiseks, kommunaalteenustele sotsiaalsete tariifide sisseviimine, munitsipaalkaupluse avamine, linnakeskkonna renoveerimise fondi loomine suurusega kuni 150 000 eurot aastas, konkursi «Parim Maardu siseõu» organiseerimine ja toetamine, Euroopa gümnaasiumi rajamine, koolivälise huvitegevuse toetamine, spordimaja ehitus ja uued abinõud spordiorganisatsioonide toetamiseks, ühiskondliku auditi ja kontrollisüsteemi «Läbipaistev võim» loomine, elanikkonna ambulatoorse meditsiiniabi ja dispanseriseerimise organiseerimine, vanematasu vähendamine lasteaedades kaks korda.

Me oleme valmis tõestama, et see on palju parem sellest, mida pakub praegune võim.

Maardu inimesed ootavad muutusi. Meie meeskond võib ja peab õigustama neid ootusi.

Tasuta ühistransport, tasuta toitlustamise säilitamine koolides, lasteaedade kasutamise soodustused, uute töökohtade loomine Maardus, vennalike sõprussuhete loomine Venemaa, Valgevene ja Ukraina linnadega, abinõud kvaliteetse hariduse säilitamiseks emakeeles – need on meie prioriteedid ja me jääme neile kindlaks.

Me saame jagu ebavõrdsusest ja võidame korruptsiooni. Me taastame ja parendame tervishoidu ja haridust meie linnas. Meil saab olema väärikas elu kõigi jaoks – nende jaoks kes õpivad, töötavad või nende jaoks, kes on ärateenitud vanaduspuhkusel. Ja me oleme valmis raskeks – kuid Maardu elanikele vajalikuks – tööks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles