Tänavu on tule-, vee- ja liiklusõnnetustes hukkunud kokku 93 inimest

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õhtul kella 20.15 aegu sai Tori vallas Suigu ülesõidul sõiduauto rongilt löögi. Õnnetuses hukkus kaks inimest.
Täna õhtul kella 20.15 aegu sai Tori vallas Suigu ülesõidul sõiduauto rongilt löögi. Õnnetuses hukkus kaks inimest. Foto: Kaspar Pokk / Kanal 2

2017. aasta kaheksa esimese kuu jooksul on õnnetustes hukkunud kokku 93 inimest.

Tänavu toimus Eesti teedel 901 liiklusõnnetust, milles sai kannatada 1103 inimest.

Liikluses hukkus tänavu 34 inimest, nende seas üks jalgrattur ning üks laps, kes viibis sõiduautos reisijana. Mullu samal perioodil hukkus jalgrattureid kolm.

Jalgratturite osalusega liiklusõnnetuste arv ning viga saanud jalgratturite arv on kasvanud. 134-s liiklusõnnetuses on viga saanud 129 jalgratturit. Eelmisel aastal sai 127-s õnnetuses viga 118 ratturit.

Jalakäijaid on selle aasta kaheksa kuu jooksul toimunud liiklusõnnetustes hukkunud viis, vigastada sai 183 inimest. Võrreldes mullu sama perioodiga, hukkus toona 13 ning vigastada sai 224 jalakäijat.

Korrakaitsjad pidasid kinni 4434 joobes sõidukijuhti, kellest 1758 olid kriminaalses joobes, neist 158 juhti olid tarvitanud narkootikume.

Joobes juhtide süül toimus tänavu 319 liiklusõnnetust, mullu samal ajal oli õnnetuste arv 356. Joobes juhtide põhjustatud liiklusõnnetuses hukkus 8 inimest, eelmise aasta samal perioodil jättis elu purjus juhtide tõttu 6 inimest.

Politsei: hukkunute arvus olulist muutust pole

Kui võrrelda viimaste aastate kolme suvekuud, siis hukkunute arvus olulist muutust ei ole toimunud – aastal 2015 oli see 14, mullu 15 ja tänavu 14.

Kui suvised traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetused kokku võtta, siis enim on juhtumeid, kui juht on sõiduki üle kontrolli kaotanud ning teelt välja või vastassuunavööndisse sõitnud ning seal kas teise sõiduki või millegi muuga kokku põrganud. «Iga suvi kipub olema selline aeg, kus hea nähtavus ja teeolud ajendavad juhte julgemalt gaasi vajutama ja seega ei taju nad oma sõidukiirust enam adekvaatselt,» ütles PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Augustikuu kõige traagilisem õnnetus juhtus augusti lõpus Pärnumaal, kui sõiduauto ja reisirongi kokkupõrkes hukkus kaks naist. Lisaks juhtus augusti viimase nädala jooksul kaks õnnetust Ida-Virumaal, kus liiklusõnnetuse tagajärjel suri kergliikleja. «Neist ühe õnnetuse põhjustaja oli raskes joobes sõidukijuht, mis kahjuks samuti ei ole suvisel ajal erandlik juhtum,» nentis Loigo.

Augustis uppus 11 inimest

Päästeameti statistikast selgub, et selle aasta esimese kaheksa kuu jooksul on veeõnnetustes hukkunud 39 inimest. Eelmisel aastal uppus 35 ning üle-eelmisel aastal 24 inimest.

Suvekuudel uppus kokku 21 inimest, neist viis juunis, viis juulis ning 11 inimest augustis.

Tulekahjudes on päästeameti andmetel hukkunud kokku 20 inimest, mullu 26 ning tunamullu 33.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles