EL keeldub Ungari piiritara eest maksmast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari peaminister Viktor Orbán.
Ungari peaminister Viktor Orbán. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Euroopa Komisjon lükkas tagasi Ungari nõude rahastada tarade ehitust Serbia ja Horvaatia piirile, vahendab EU Observer.

«Me ei rahasta välispiiridele tarade või tõkete ehitamist,» sõnas Euroopa Komisjoni kõneisik Alexander Winterstein.

Ungari peaminister Viktor Orbán nõudis Euroopa Komisjoni presidendile Jean-Claude Junckerile adresseeritud kirjas solidaarsuse märgiks piiritarade ehituse eest maksmist, kuna Ungari on kulutanud riigipiiride turvamisele ligi 800 miljonit eurot. Ungari nõuab, et EL maksaks sellest pool kinni.

Winterstein kommenteeris ka Orbáni apelleerimist solidaarsusele, märkides, et Ungari on keeldunud võtmast vastu Kreekas ja Itaalias asuvaid asüülitahtjaid.

«Solidaarsus on kahepoolne ja mõlemad osapooled peaks olema valmis panustama. See ei ole rootsi laud, kus võib valida, mida tahad,» sõnas kõneisik.

Orbán teatas komisjonile saadetud kirjas, et Ungaril on sellele rahale õigus, kuna piiritarade ehitusega ei ole kaitsnud riik mitte ainult ennast, vaid kogu Euroopat illegaalsete immigrantide voolu eest.

Ungari peaminister lisas, et Itaalia ja Kreeka on mõlemad saanud Euroopa Komisjonilt migratsiooniga tegelemiseks suuri summasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles