UNHCR: Bangladeshi on põgenenud veel kümneid tuhandeid inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Bangladeshi piiril Teknafis.
Põgenikud Bangladeshi piiril Teknafis. Foto: MOHAMMAD PONIR HOSSAIN/REUTERS

Viimase ööpäeva jooksul on Birma lääneosast vägivalla eest jalgsi ja paatidega Bangladeshi põgenenud veel kümned tuhanded rohingjad, ütles ÜRO põgenikeagentuur (UNHCR) laupäeval.

Birma julgeolekujõud ja moslemitest vähemusrahvuse rohingjade esindajad süüdistavad teineteist 25. augustist alates Arakani osariigis möllavas vägivallas ja külade mahapõletamises. Sõjaväe andmetel on relvakokkupõrgetes surma saanud ligi 400 inimest, peamiselt rohingja mässulised.

Vägivald on vallandanud põgenikelaine naaberriiki Bangladeshi.

«Alates vägivalla puhkemisest 25. augustil on Bangladeshi saabunud umbes 60 000 inimest,» ütles UNHCR-i pressiesindaja Vivian Tan. Arv on 20 000 võrra suurem kui see, mille kohalikud ametnikud reedel esitasid.

Bangladeshi Cox's Bazari ametnik kinnitas, et rohingja põgenike vool jätkub nii paatidega kui maitsi.

Shah Porir Dwipi kalurikülla jõudnud põgenikud rääkisid plahvatavatest pommidest ja elusalt põlenud rahvuskaaslastest.

«Me põgenesime Bangladeshi, et oma elu päästa,» ütles mees nimega Karim. Ta rääkis, et maksis pere eest 150 dollari suuruse summa, et saada koht paati, kui sõdurid olid tapnud tema kodukülas Kunnaparas 110 rohingjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles