Peastaabi ülem sai Saksamaa kõrgeima sõjaväelise aumärgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonel Riho Terras.
Kolonel Riho Terras. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe peastaabi ülem kolonel Riho Terras sai Saksa kaitseväe kõrgeima sõjaväelise aumärgi – Bundeswehri kuldse auristi.

Saksamaa suursaadik Martin Hanz andis kaitseväe peastaabi ülemale kolonel Riho Terrasele Bundeswehri kuldse auristi, mis on Saksa kaitseväe kõrgeim sõjaväeline aumärk, edastas Saksmaa saatkond. Kolonel Terras pälvis aumärgi eriliste teenete eest suhetes Saksa kaitseväega.

Suursaadik Hanz sõnas, et kolonel Terrase algatusel on paljud Eesti kaitseväelased osalenud Bundeswehri õppustel Saksamaal. Suursaadik tänas Terrast eriti tema panuse eest arvukates kahepoolse koostöö küsimustes ja tema koostöö eest julgeoleku- ja kaitsepoliitikas. Suursaadik tõi näiteks õhuturbe ning samuti Eesti kopteripilootide väljaõppe.

Kolonel Terras on õppinud aastatel 1994-1998 Saksa kaitseväe ülikoolis poliitikateadust ning aastatel 2001-2004 oli ta esimene Eesti kaitseatašee Berliinis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles