Kihnlased vaidlevad keskkonnaametiga kaitseala üle

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment keskkonnaameti veebilehelt.
Fragment keskkonnaameti veebilehelt. Foto: Postimees.ee

Keskkonnaametis on valminud Kihnu laidude looduskaitseala määruse eelnõu, mis on kohalikes tekitanud suurt pahameelt ning ennekõike kalurite survel on keskkonnaamet valmis kompromissideks.

Kihnu saare üldkogul oli enim emotsioone tekitav teema kavandatav Kihnu laidude looduskaitseala, mille territooriumil on praegugi kaitse all viigerhülged, paljud linnuliigid ja laidude maastikuilme, vahendab ERR Uudised.

Kihnlased on looduskaitseala loomise vastu, sest eelnõu koostati nendega nõu pidamata ja see seaks kohalikele mitmeid piiranguid, näiteks kalapüügikeeld 15. aprillist 15. juulini, et mitte linde segada.

Eelnõu koostanud keskkonnaametnikud ei osanud nii jõulist vastasseisu oodata – ka kirjalikult tuli plaani kohta hulk ennekõike kalurite ettepanekuid, kus soovitakse sihtkaitsevööndite vähendamist ja piiranguvööndi ärajätmist.

Pärnu-Viljandi regiooni kaitse planeerimise spetsialist Nele Saluveer kinnitas, et kompromissid püügipiirangu osas on võimalikud – Kihnu laidude kaitseala loomisest keskkonnaamet ei tagane, aga enne kui asjaga edasi minna, korraldatakse Kihnus veel üks avalik koosolek, kus kõik vaidlusalused punktid veel kord läbi arutatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles