Toomemäel on nüüd kunstide keskus

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul Toomemäel peetud Tartu ülikooli humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna väliaktusel avati nii uus õppeaasta kui ka Viljandi kultuuriakadeemia kunstide keskus.

Kunstide keskus hakkab korraldama kunstide õpet ülikoolis, pakkudes õppeaineid ja täiendusõppekursusi kõikide erialade üliõpilastele, õppejõududele ja huvilistele väljaspool ülikooli. Keskuse töötajad loodavad, et lausa kõik Tartu üliõpilased ja õppejõud võiksid end mõnel loovuse või eneseväljenduse kursusele sinna harima tulla.

Üritus korraldati vana anatoomikumi hoovis, kohaletulnuile pakuti veini, vett ja suupisteid, lisaks kultuuriakadeemia noortelt head rütmimuusikat, aga ka vaimuka, liikumise ja skandeerimisega kaanoni «Toomemäel on nüüd kunstide keskus, tulge õppima kunste Toomemäele …»

Dekaan professor Margit Sutrop soovis keskusele õnne ja pikka iga, aga rääkis ka sellest, et kuna inimesed naeratavad alati palju rohkem siis, kui nad on puhanud, kuluks kõigile ära just rohkem puhkust. Aga nii, et tööasju ajada tööajal ning töötades end mitte tühjast-tähjast segada lastes.

Kunstide keskuse juhataja on Tuulike Kivestu. Tema sõnavõtust selgus, et keskus toob Viljandi kultuuriakadeemia õppeained kogu ülikooliperele ja teistele huvilistele lähemale, luues sellega soodsa võimaluse siduda kunstid ülikooli valdkondadega.

Samuti õpetavad senise kunstide osakonna õppejõud keskuses kujutavat kunsti, filmikunsti ja muusikat.

Videotervitusega ilmus ekraanile aga tänavuse õppeaasta vabade kunstide professor Peeter Laurits, kes alustab sügisest loengusarja «Metsik esteetika ehk Kuidas kirjeldada metsa digitaalsetele jänestele». Ühtlasi jagas ta selgitusi vanas anatoomikumis avatud näituse «Riburajad» kohta, mis valmis koostöös Tartu kõrgema kunstikooli fototudengitega.

Millised võiksid olla õppejõudude ja üliõpilaste ootused ning vajadused kunstide keskuse suhtes? Kas arste võiks huvitada anatoomiline maal, kultuurikorraldajaid arvutigraafika, õpetajaid ja teadlasi eneseväljenduskunst? Seda kavatseb uus keskus sel sügisel uurima asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles