Kelam: ma ei näe ennast elukutselise kandidaadina

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüditatute mälestamine Vabadussõja võidusamba juures. Kõneleb Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelam.
Küüditatute mälestamine Vabadussõja võidusamba juures. Kõneleb Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelam. Foto: Peeter Langovits

Eurosaadiku Tunne Kelami sõnul on ta püüdnud esindada Eesti riiki tervikuna, tõustes kui vähegi võimalik kõrgemale erakondlikest erimeelsustest ning tuginedes püsiväärtustele, mis võibki tema hinnangulk olla põhjuseks, miks inimesed sooviks teda presidendina näha.

Postimees.ee lugejad pakkusid presidendikandidaatide nimetamise üleskutse kommentaariumis enam kui kakskümmend korda välja Tunne Kelami, kelle sõnul on elujõulisele riigile ja kodanikuühiskonnale alati vajalik mitmete isikute olemasolu, keda võiks vajadusel rakendada teatavate ühiskondlike rollide täitmiseks.

«Tänan Postimehe küsitlusele vastajaid selle eest, et osa neist mind selles rollis ette kujutavad,» sõnas Kelam. «Ometi ei näe ma end elukutselise kandidaadi rollis.  Ja kindlasti mitte ainult ühe erakonna kandidaadina.»

Kelam lisas, et praegu toetab ta kindlalt president Toomas-Hendrik Ilvese jätkamist ka teisel ametiajal.

«Usaldan teda Eesti väärika esikodanikuna ja pean teda niihästi maailmavaateliselt kui ka väärtushoiakute poolest endale lähedaseks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles