Iroonia tipp! Juhtimisõigusest ilma jäänud Peeter Oja rääkis telesaates pikalt-laialt, miks talle meeldib autoga sõita (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Oja saates «Minu salajane veidrus»
Peeter Oja saates «Minu salajane veidrus» Foto: Kanal 2

Peeter Oja, kes põhjustas hiljuti purjus peaga autot juhtides liiklusõnnetuse, rääkis Kanal 2 uues saates «Minu salajane veidrus», et autoga sõitmine on üks tema lemmiktegevusi.

«Mulle meeldib reisida igat moodi. Reisimine on alati tore. Lennukiga, kui on kauged maad. Aga mulle meeldib väga reisida oma autoga. Istud varahommikul autosse ja väljud siis seal, kus parajasti väljud,» seletas Oja, miks talle meeldib autoga reisida.

Kui varem sõitis ta koos perega, siis nüüd reisib ta peamiselt abikaasaga. «Oleme võtnud suuna Lõuna-Euroopasse ja kõik need kohad, mis seal vahepeal.» 

Oja armastab sõita kõrvalisi külateid ja näha, kuidas inimesed tegelikult elavad.

«Ükskord tulime Prantsusmaa poolt ja nägime, et liikluses on midagi imelikku. Selgus, et käib Tour de France. See suund oli kinni ja ma küll proovisin x kohtadest sõita, aga ei, tee oli kinni. Aga sellega seoses sattus meie ette metsade ja orgude vahel üks vahva väli, kus üks mees traktoriga heina koristas. Pilt samasugune, nagu Lõuna-Eestis! Siis pidime meenutama, et me ei ole Lõuna-Eestis, vaid Püreneedes,» kirjeldas Oja. 

Oja märkis, need väikesed detailid ei pruugi teistele midagi tähendada, kuid tema jaoks on väga olulised. «Kõlab totralt, aga autoga sõitmine on meditatiivne tegevus. See eeldab muidugi, et sulle meeldib autoga sõita.»

Kahjuks peab Oja järgmised mõnda aega hakkama saama autorooli istumata, kuna tal peatati kolmeks kuuks juhtimisõigus.

Loe kõiki saate «Minu salajane veidrus» paljastusi SIIN.

Harju maakohus mõistis 1. septembril näitleja Peeter Oja süüdi auto juhtimises joobnud olekus ja karistas teda pooleaastase tingimisi vangistusega. Kuuekuulisest vangistusest kuulub ärakandmisele kolm kuud ja 28 päeva. Karistust vähendati, sest asi lahenes lühimenetluses, teatas Harju maakohus.

Karistust ei pöörata täitmisele, kui süüdimõistetu ei pane üheaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. 57-aastane Peeter Oja vabastati kinnipidamiselt kohtusaalis. Lisakaristusena võeti Peeter Ojalt kolmeks kuuks mootorsõiduki juhtimise õigus. Menetluskuludena tuleb tal hüvitada 520 eurot ja 50 senti.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt põhjustas Peeter Oja liiklusõnnetuse, juhtides 31. augusti õhtul kella 21.52 ajal Tallinnas Paju tänaval mootorsõidukit Subaru, olles joobeseisundis. 

Karistuse mõistmisel võttis kohus arvesse puhtsüdamlikku kahetsust. Varasemast Peeter Ojal kriminaal- ja väärteokaristused puuduvad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles