Pikaaegne koolijuht loobus õppeaasta eel direktorikohast

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkus teenekas Jõgeva koolijuht Taisto Liivandi.
Lahkus teenekas Jõgeva koolijuht Taisto Liivandi. Foto: Marge Tasur

Jõgeva linnavalitsus on alanud õppeaasta alguses sattunud üsna tavatusse olukorda. Kui tavaliselt algavad konkursid uue koolijuhi leidmiseks kevade hakul, siis Jõgeva põhikooli direktorikonkurss kuulutati välja augusti viimastel päevadel, mil uus kooliaasta oli kohe-kohe algamas.

Ebatavalise olukorra tingis Jõgeva põhikooli senise juhi Taisto Liivandi otsus direktoriametist loobuda. «Ametist loobun tervislikel põhjustel. Arutasin raviarsti ja pereliikmetega ning võtsin direktorikohast loobumise otsuse vastu augusti keskpaigas,» märkis Taisto Liivandi, kes on Jõgeval koolijuhi ametit pidanud 28 aastat.

Kahe kooli juht

Oma koolijuhi karjääri jooksul on Liivandi juhtinud kahte õppeasutust, kuid kabinet on olnud tal kogu aeg samas majas. Nimelt oli Taisto Liivandi 2013. aasta kevadeni Jõgeva gümnaasiumi direktor. Et koolireformiga loodi 2013. aasta sügisel Jõgevale riigigümnaasium ning Jõgeva gümnaasium ja ühisgümnaasium muutusid põhikooliks, asus Liivandi neli aastat tagasi tööle Jõgeva põhikooli direktorina.

Liivandi tunnistas, et lahkub koolijuhi kohalt raske südamega. «Kui oled pea pool elu koolipapa olnud, siis on muidugi raske ametit maha panna,» märkis Liivandi, kes siiski otsustas arsti ja lähedaste soovitusi kuulda võtta, südame kõvaks teha ja igapäevatööst üldse loobuda.

Kandideerib valimistel

Konkurss direktori leidmiseks on väldanud veidi üle nädala, kuid seni ühtegi sooviavaldust sellele kohale esitatud pole. «Avaldusi saab esitada 18. septembrini ning pärast seda peetakse maha vestlusvoor,» vahendas Jõgeva linnavalitsuse pressiesindaja Marge Tasur. Uus sobiv koolijuht saab ametisse astuda esimesel võimalusel.

Liivandi lubas olla ametis seni, kuni uus juht saab tööle asuda. Kuigi konkursi tingimustes on kõik nõudmised kandidaadile rida-realt kirjas, soovitab Liivandi oma mantlipärijal ennekõike lähtuda lihtsatest asjadest. «Tähtis on lugupidamine kolleegide ja ka õpilaste vastu ning kindlasti tööõhin,» lisas Liivandi.

Lisaks direktoriametile on Taisto Liivandi üle kahekümne aasta olnud Jõgeva linnavolikogu liige. «Enne valimisi on meil vist ainult üks linnavolikogu koosolek, seega sellest võtan ikka osa,» märkis ta.

Ka on ta oma kandidatuuri üle seadnud uuteks kohalike omavalitsuste valimisteks. Liivandi kandideerib pärast valimisi tekkiva Jõgeva valla volikokku IRLi nimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles