Otse: Tallinnas kohtuvad rahvusparlamentide välis- ja julgeolekupoliitikud (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Tallinnas kohtuvad reedel Euroopa Liidu rahvusparlamentide välis- ja kaitsekomisjonide liikmed ning Euroopa Parlamendi saadikud, et käsitleda Euroopa Liidu julgeolekuolukorda, atlandiüleseid suhteid, küberohte ja strateegilist kommunikatsiooni.

Konverentsi avab reedel riigikogu esimees Eiki Nestor. Arutelu juhivad riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja riigikaitsekomisjoni esimees Hannes Hanso.

Kohtumise esimene päev on suunatud välispoliitikale. Avapaneelis debateerivad Eesti president Kersti Kaljulaid ja Euroopa Investeerimispanga asepresident Alexander Stubb. Atlandiüleseid suhteid käsitlevas paneelis saavad sõna Euroopa Parlamendi välisasjade komisjoni esimees David McAllister, Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tuski majandusnõunik Wouter Coussens ning USA poliitikaekspert Robert Nurick.

Euroopa Liidu välis- ja julgeolekupoliitika prioriteetidest räägib kõrge esindaja Frederica Mogherini. Välispoliitikale suunatud päeva lõpetab Eesti välisminister Sven Mikser, kes kõneleb olukorrast väljaspool Euroopa Liidu piire.

Konverentsi teisel päeval keskendutakse kaitsepoliitikale ja julgeolekuküsimustele. Päeva avaettekande teeb Eesti kaitseminister Jüri Luik, kes debateerib koos Euroopa Ülemkogu välissuhete ase-eesistuja Carl Bildti ja NATO avaliku diplomaatia peasekretäri asetäitja Tacan Ildemiga Euroopa kaitse tugevdamise võimaluste üle.

Laupäeva ennelõuna on pühendatud hübriidmaailma praktilistele aspektidele, mille hulgas käsitletakse nii küberohte kui strateegilist kommunikatsiooni. Kõnelevad Euroopa välisteenistuse East StratComi rakkerühma juht Giles Postman ja Eesti Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektor Taimar Peterkop.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles