Atko kaebas Viljandi bussiveo riigihanke kohtuotsuse edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atko bussid
Atko bussid Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Atko Bussiliinid kaebas halduskohtu poolt augustis osaliselt rahuldatud otsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse, kuna halduskohus jättis jõusse nõude, millega Viljandi maakonna bussiliiniveo hankes nõutakse linna lähiümbrust teenindavatel bussidel peab olema automaatkäigukast.

Tallinna halduskohus otsustas 21. augustil rahuldada osaliselt AS Atko Bussiliinide kaebuse ning tühistada Viljandi maakonna bussiliiniveo hankest tingimuse, mille kohaselt peaks bussijuht jääma kaamera vaatevälja.

Automaatkäigukasti nõude osas märkis kohus, et linna lähiümbrust teenindavatele bussidele seda nõuet seades ei ole eksitud riigihangete seaduse vastu ning hankijal on tingimuste seadmisel õigus lähtuda oma vajadustest. Samuti nõustus kohus, et automaatkäigukast tagab mugavama ja ohutuma teenuse pakkumise.

Atko bussiliinide kaebus puudutab riigihanget «Avalik bussivedu Viljandi maakonnas», mille esialgne pakkumiste esitamise tähtaeg oli 20. juuni. Ettevõte ei olnud rahul hanke tingimustega, et bussijuht peaks olema pidevalt kaamera vaateväljas ning bussidel ei tohi olla siduripedaali.

Atko Bussiliinide hinnangul piisab konfliktisituatsioonide jäädvustamiseks ja turvalisuse tagamiseks ülejänud kaameratest salongis. Ettevõtte hinnangul puudub ka mõistlik põhjendus bussijuhi täielikuks jälgimiseks ja tema privaatsuse riivamiseks.

Viljandi maavalitsus võttis kohtuistungil kaebuse õigeks osas, mille kohaselt peab kaamera vaatevälja jääma bussijuht. Halduskohtumenetluse seadustiku kohaselt, kui vastustaja võtab kohtuistungil kaebuse õigeks, rahuldab kohus kaebuse.

Seega tühistas Tallinna halduskohus Viljandi maakonna bussiliiniveo tingimuse, mille kohaselt peab kaamera vaatevälja jääma bussijuht, ning kohustas riigi tugiteenuste keskust viima hankedokumendid kooskõlla õigusaktide nõuetega.

Lisaks mõistis kohus riigi tugiteenuste keskuselt AS-i Atko Bussiliinid kasuks välja viimase poolt kantud menetluskulud poole ulatuses ehk summas 1570 eurot ja 23 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles