Taavi Aasa hinnangul ei peaks Sults linnahalli nõukogust lahkuma (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sultsi, Seeblumi ja kunstiõpilaste maalingud
Sultsi, Seeblumi ja kunstiõpilaste maalingud Foto: Liis Treimann

Tallinna linnapea kohusetäitja, keskerakondlane Taavi Aas ei näe põhjust SA Tallinna Linnahall nõukogust tagasi kutsuda erakonnakaaslane Märt Sults, kes koos kunstnikega joonistas sel nädalal muinsuskaitse all olevale linnahalli seinale suure maalingu.

Aas ei näe Sultsi tegevuses midagi taunimisväärset hoolimata sellest, et Tallinna Linnaplaneerimise Ameti juhataja hoiatas linnahalli nõukogu koosolekul, et maalingu tegemine läheb seadusega vastuollu ja luba selleks ei ole, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Aasa sõnul võiks hoopis muinsuskaitseamet olla selliste juhtumite juures paindlikum ja tehtud joonistus pidi tema sõnul kaunistama linnahalli Euroopa eesistumise ajal.

«Ma ei õigusta seda, et Märt Sults läks seadusega vastuollu, aga antud juhul oleks võinud muinsuskaitseamet talle selle loa anda, sest tegelikult oleks näinud linnahall selle kunstiga kaetult palju parem välja kui see, kui seal peal on graftiti,» ütles Aas.

Enne valimisi ei näe Aas põhjust, miks Sults peaks linnahalli nõukogust lahkuma.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles