Leia end galeriist: Tallinna maratonil joosti Pōhjamaade rekord

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell üheksa algas Tallinnas Pärnu maanteelt klassikaline maratonijooks 42-kilomeetrisel trassil. Keenia jooksjad Kiprotich Kirui, Dickson Terer ja Robert Magut hõivasid kõik kolm poodiumikohta. Eesti meistriks krooniti Argo Jõesoo.

Esimesena ületas finišijoone Kirui, kes jooksis Põhjamaade kiireima aja – 2:09.22. «Ma ei oodanud sellist aega – eesmärk oli võita ning andsin oma parima,» sõnas isikliku ja Põhjamaade rekordi jooksnud Kirui Postimehele. «2:07 või 2:06,» avaldas keenialane oma järgmise suure ajalise eesmärgi. Teise ja kolmanda koha saavutasid vastavalt Terer (+8.08) ja Magut (+11.58).

Jõesoo läbis maratoni ajaga 2:28.15 ning edestas esikohaheitluses Raivo Allat (+2.31) ja Taavi Tamburit (+3.23). «Plaanisin natuke kiiremat aega. Olen ikkagi isikliku rekordiga rahul. Lõpu poole hakkas aeg langema. Umbes 30 kilomeetrini olin graafikus.»

Eesti meister ei poolda keenialaste osalemist Tallinna maratonil. «Selline asi mind häiris. Öeldakse, et tuuakse Eesti taset hoidma – mis taset see hoiab, kui ma ei näegi teda? Raivo Allaga vedasime üksteist ja võitlesime omavahel, aga kui paar kilomeetrit mingi mees ees ära läheb – see ei motiveeri mind,» kommenteeris Jõesoo.

Naistearvestuses sai võidu ja Eesti meistritiitli Sparta spordiklubi esindaja Olga Andrejeva ajaga 2:51.06. «Alustasin koos Moonika Pilliga ja tundsin, et mul on jõudu. Aga viimased üheksa kilomeetrit olid rasked, mõlemad sääred tõmbasid krampi ja pidin oma tehnikat muutma. Siiski tempo kadu ei olnud liiga suur ja jäin väga rahule, ma ei oodanud endast täna sellist tulemust.»

Teise koha võitis Moonika Pilli spordiklubist Jooksupartner ajaga 2:53.21. Üldarvestuses oli naiste seas kolmas soomlanna Ulla Huopaniemi ajaga 3:02.18. Eesti meistrivõistluste pronksmedali saavutas Klarika Kuusk Treeningpartnerist tulemusega 3:03.56.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles