Kaubamaja päästab bussiootajad vihma ja lume käest (1)

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadeks valmib kaubamaja Riia tänava poolsele küljele lai varikatus, kitsama varikatuse saab ka hoone Vabaduse puiestee poolne külg.
Kevadeks valmib kaubamaja Riia tänava poolsele küljele lai varikatus, kitsama varikatuse saab ka hoone Vabaduse puiestee poolne külg. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus andis läinud nädalal ehitusloa siinse kaubamaja ümberehitamiseks ja laiendamiseks. Neljanda korruse rajamiseks seda ehitusluba veel ei kasutata, kuid eesseisva töö tulemusest saavad kasu palju linlased.

Kavandatavate tööde käigus ehitatakse 2005. aasta oktoobris avatud Tartu kaubamaja hoone Riia tänava ja Vabaduse puiestee poolsetele külgedele varikatused.  

Riia tänava poolsed varikatused rajatakse bussipeatuse alale kõnnitee kohale ja need ulatuvad sõiduteeni. Varikatuste alla tulevad ka uued pingid ja korralik valgustus.

«Eesmärk on luua inimestele mugav ooteala, kus on võimalik vihma ja lume eest kaitstuna bussi oodata,» ütles OÜ Tartu Kaubamaja Kinnisvara turundusjuht Piret Kull. 

Vabaduse puiestee poolsele küljele kavandatud väiksemad varikatused ulatuvad kõnniteele ligi kahe meetri ulatuses, kattes sealse jalgrattaparkla ning pakkudes inimestele varju. 

Ehitust on plaanis alustada talvel, tartlased saavad uute varikatuste all bussi oodata tuleva aasta kevadel. Töödele kulub üle 250 000 euro. 

Kehtestatud detailplaneering lubab ehitada välja Tartu kaubamaja keskuse neljanda korruse, kuhu on kavandatud ligi 3600 ruutmeetrit kaubanduspinda ja kuni 900 ruutmeetrit terrasse. Millal algab neljanda korruse ehitus? 

«Detailplaneeringu kehtestamine on üldine eeldus, mis annab õiguse selles kirjeldatud moel ehitada,» vastas Piret Kull. 

«Praegu töötame välja neljanda korruse kontseptsiooni, arvestades turuolukorda ning klientide, üürnike tagasisidet, ja suhtleme võimalike üürnikega. Anname kindlasti teada, kui on uudiseid,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles