Kahtlase taustaga külalised saadeti piirilt tagasi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti riigipiir Narvas.
Eesti riigipiir Narvas. Foto: Georg Kõrre/Postimees

Piirivalve saatis nädalavahetusel tagasi kaks välismaalast, kes ei osanud anda selgeid selgitusi oma Eesti reisi eesmärgi kohta.

9. septembril soovisid  Narva-1 piiripunkti kaudu Eestisse tulla 1980. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik ja 1982. aastal sündinud Türkmenistani kodanik, teatas Ida prefektuur. Inimestel puudusid vajalikud dokumendid, mis õigustaksid riiki sisenemist. Samuti olid Venemaa kodaniku ütlused reisi eesmärgi kohta ebaselged. Isikutele väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Venemaale.

8. septembril soovis Narva-1 piiripunkti kaudu Eestist lahkuda 1980. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik. Isiku kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta viibinud neli kalendripäeva, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv ja talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks.

Rahatrahv määrati 10. septembril 1974. aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodanikule, kes soovis Narva kaudu Venemaale minna. Isiku kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta viibinud kaks kalendripäeva, mõlemad päevad Eesti Vabariigis. Lisaks koostati talle ettekirjutus riigist lahkumiseks ja ta suunati Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles