Arvo Pärdi sünnipäevakontserdist saavad osa ka raadiokuulajad

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt muusikaaia avamisel.
Arvo Pärt muusikaaia avamisel. Foto: Nele Meikar / Arvo Pärdi Keskus

Täna tähistab armastatud helilooja Arvo Pärt 82. sünnipäeva. Õhtul toimub Tallinna Jaani kirikus tema traditsiooniline sünnipäevakontsert, kus heliseb tintinnabuli inglise ansambli The Tallis Scholars esituses ja Peter Phillipsi juhatusel. Kontserdist saavad osa ka raadiokuulajad, otseülekanne algab Klassikaraadios kell 19.

Eriliselt puhta ja selge kõla poolest tuntud The Tallis Scholarit on BBC Radio 3 nimetanud üheks tähtsamaks Suurbritannia ekspordiartikliks, nad on valitud mõni aasta tagasi kõige mõjukamaks vanamuusikakollektiiviks žanri ajaloos. Kollektiiv andis helilooja 80. sünnipäevaks välja plaadi «Tintinnabuli», mis on saanud palju tunnustust. Ajakiri Gramophone valis selle kümne parima Pärdi muusikaga plaadi hulka.

Õhtusel sünnipäevakontserdil on publikul võimalus kuulata Arvo Pärdi teoseid just selle albumi kavast vaheldumisi inglise ja prantsuse renessanssheliloojate loominguga.

Kontserdi kavas on:

Arvo Pärt – «Triodion»

John Sheppard – «Libera nos, I ja II»

Jean Mouton – «Nesciens Mater»

Arvo Pärt – «The Woman with the Alabaster Box»

Arvo Pärt – «Tribute to Caesar»

Thomas Tallis – «Sancte Deus»

Thomas Tallis – «Miserere»

Arvo Pärt – «Nunc dimittis»

Arvo Pärt – «Which Was the Son of …»

Otseülekannet Jaani kirikus vahendavad Klassikaraadios helirežissöör Aili Jõeleht ja toimetaja Anne Prommik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles