Komisjonide vanade eelnõude tulevik on segane

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Maruste.
Rait Maruste. Foto: Ants Liigus

Kuigi seoses XI riigikogu koosseisu lõppemisega langesid menetlusest välja komisjonide esitatud eelnõud, pole selge, kas uus koosseis kavatseb need eelnõud uuesti esitada.

Kokku langes riigikogu vahetumisega menetlusest välja 74 eelnõud – neist kaks tulid kultuurikomisjonist, üks väliskomisjonist ja neli põhiseaduskomisjonist.

«Põhimõtteliselt menetlusest välja langenud eelnõusid kuidagi kiiremal või kergemal viisil ellu äratada ei saa,» sõnas kultuurikomisjoni nõunik Angelika Berg. «Uus kultuurikomisjon ei ole nende eelnõudega seotud ning nende uuesti algatamist peaks esmalt arutama ja siis taas algatamise otsuses üksmeelele jõudma.»

Bergi sõnul pole tõenäosus, et kohe tormakalt neid eelnõusid algatama hakatakse, ei ole väga suur, sest mõlemal juhul on tegemist eelnõudega, mis jäid menetluses toppama sisuliste vaidluste tõttu.

Ka põhiseaduskomisjoni esimehe Rait Maruste sõnul tuleb komisjoni algatatud eelnõusid vaadata poliitilises kontekstis ja ajahetkes.

«Vastavasisuliste eelnõude uus võimalik algatamine sõltub konkreetsest vajadusest ja poliitilisest tahtest, lähiajal ei ole vastavate eelnõude algatamise komisjoni poolt ette nähtud,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles