Tallinna korterimüük tegi kuuga hiiglasliku hüppe

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterite müük Tallinna uusarendustes
Korterite müük Tallinna uusarendustes Foto: Heiko Kruusi/Õhtuleht

Augustis müüdi Tallinnas 868 korterit, mis on 26% rohkem kui juulis, samal ajal tõusis keskmine ruutmeetri hind 8,5 protsenti 1777 euroni, selgub maa-ameti statistikast.

«Suvekuude võrdluses oli tänavune august viimase viie aasta kõige aktiivsem,» märkis 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter. Küll aga sõnas ta, et kuigi Tallinna korteri keskmine ruutmeetrihind rühib pidevalt üles, siis paljud inimesed teevad statistika põhjal ekslikke järeldusi.

«Korterite omanikud loevad uudiseid ja tahavad järgmisel päeval kümme protsenti kõrgemat hinda küsida, kuid see ootus ei tasu ära. Statistiliselt tehakse suhteliselt rohkem tehinguid uute ja kallimate pindadega, mis väljendubki kõrgemas keskmises ruutmeetrihinnas,» selgitas Vahter. Tema sõnul on tegelikult korterite hinnad juba paar aastat samas vahemikus püsinud.

Augustis müüdi Tallinnas 35 hoonestatud elamumaa krunti, mis on kuue võrra vähem kui varasemal kuul. Kalleim maja müüdi 2,76 miljoni ning soodsaim 3000 euro eest. Möödunud kuul müüdi 12 elamumaa krunti, mis on kuue võrra enam kui juulis. Kalleim krunt maksis 1,3 miljonit ning odavaim 40 000 eurot. Kalleim korter müüdi augustis 1 250 000 ning odavaim 3 800 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles