Rohingja mässulised eitavad sidemeid terroristidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birma rohingja mässulised.
Birma rohingja mässulised. Foto: Kuvatõmmis ARSA videost/Youtube.

Birma rohingja mässuliste rühmitus, kelle 25. augusti rünnakutest politsei kontrollpunktidele sai alguse nädalaid kestev vägivald ja sõjaväe karistusoperatsioonid, eitab igasugust seost džihadistilike või hargmaiste terrorirühmitustega ega soovi nende sekkumist.

Arakani Rohingja Päästearmee (ARSA) ütles täna Twitteris, et ootab riikidelt abi võõrvõitlejate Arakani osariiki sisenemise takistamiseks.

Avaldus on vastus teadetele, et Al-Qaeda kutsub kogu maailma moslemivõitlejaid ARSA-t toetama ja tema võitlusega ühinema.

Birma valitsus nimetab ARSA-t äärmusterroristideks, kuid ei ole avaldanud tõendeid rühmituse väidetavate välissidemete kohta.

Arvatakse, et ARSA liider on sündinud Pakistanis, kuid tema isa olevat pärit Arakanist. Hariduse olevat ta omandanud Saudi Araabias.

ARSA võitleb moslemitest rohingjade kaitseks budistliku Birma võimude tagakiusamise eest.

Rohingjad põgenevad Birmast Bangladeshi. FOTO: Dar Yasin/AP/Scanpix
Rohingjad põgenevad Birmast Bangladeshi. FOTO: Dar Yasin/AP/Scanpix Foto: Dar Yasin/AP

UNICEF: Bangladeshi on põgenenud 400 000 rohingjat

Birma Arkani osariigist on viimastel nädalatel põgenenud Bangladeshi kuni 400 000 rohingjat, ütles täna ÜRO lasteorganisatsioon UNICEF.

UNICEF hoiatab, et põgenike hulgas on sadu tuhandeid lapsi ja nende kaitsmine on väga suur ülesanne.

Agentuur on palunud järgmiseks neljaks kuuks rohingja laste kaitsmiseks 7,3 miljonit dollarit.

Bangladeshi põgenikelaagrisse jõudnud rohingjad saavad abipakke.  FOTO: DANISH SIDDIQUI/REUTERS/Scanpix
Bangladeshi põgenikelaagrisse jõudnud rohingjad saavad abipakke.  FOTO: DANISH SIDDIQUI/REUTERS/Scanpix Foto: DANISH SIDDIQUI/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles