Robotid võtavad pankades võimu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roboteid kasutatakse järjest rohkem nii mänguasjadena kui tõsises äritegevuses.
Roboteid kasutatakse järjest rohkem nii mänguasjadena kui tõsises äritegevuses. Foto: Sipa Asia/Sipa Asia/Sipa USA

Lähiaastail vähendab tehnoloogia areng pankades pakutavaid töökohti 30-protsendi võrra, väitis Citigroupi eksjuht Vikram Pandit Indipendenti vahendusel.

Panditi sõnul vähendavad tehisintellekt ja robotid vajadust inimpersonali järele pankades. Ta pole esimene pangajuht, kes sellist tulevikku prognoosib. Panditi kinnitusel võib 30-protsendiline töökohtade kadu juhtuda juba lähema viie aasta jooksul.

Peamiselt seavad robotid ennast sisse erinevates back-office funktsioonides ning muudavad mitmed protseduurid kiiremateks ja lihtsamateks.

Tänavu juunis teatas näiteks Bank of America tegevjuht Tom Montag, et nad hakkavad kulusid kärpima just seeläbi, et otsivad võimalusi asendada inimesed tehnoloogiaga. Panditi sõnul on konkurents pangandussektoris muutunud äärmiselt pinevaks ning kõik otsivad võimalusi efektiivsuse tõstmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles