Kohustuslikuks muutuvat vingugaasiandurit peab oskama valida

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vingugaasiandur
Vingugaasiandur Foto: Gert Soosalu

Alates 1. jaanuarist 2018 on vingugaasiandur kohustuslik eluruumis, kuhu on paigaldatud korstnaga ühendatud gaasiseade. Anname ülevaate vingugaasianduri paigaldusest ning nõuannetest, mida anduri soetamisel järgida. 

Vingugaas ehk süsinikoksiid on värvitu ja lõhnatu gaas, mida inimese meeleelundid tuvastada ei suuda. Selle sissehingamine isegi väikestes kogustes võib kulmineeruda mürgistuse, suurema kontsentratsiooni puhul lausa surmaga.

Vaatamata sellele, et andur on kohustuslik gaasiseadmete puhul, on tungivalt soovituslik paigaldada CO-andur igasuguse küttekolde puhul. Olgu selleks kas ahi, pliit, keskkütte katel või hoopis midagi muud, vahendab Tamrex Ohutuse OÜ tuleohutusosakonna juhataja Margus Oberschneider. Vingugaas võib lekkida ka naaberkorterist, seega on mõistlikum pigem kohe vastavad ennetusmeetmed rakendada kui hiljem kahetseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles