Briti politsei korraldas Londoni lähedal haarangu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politsei.
Briti politsei. Foto: Ben Cawthra/Ben Cawthra/Sipa USA

Briti politsei korraldas laupäeval haarangu majas Londoni lähedal, vaid mõni tund varem vahistasid korrakaitsjad esimese kahtlusaluse seoses plahvatusega Londoni metroos.

18-aastane mees peeti kinni Doveri sadamas, ühes peamises ühenduspunktis mandri-Euroopaga. Korrakaitsjad nimetasid seda oluliseks arenguks juurdluses.

Hiljem anti teada haarangust.

«Politseinikud on evakueerinud elumaja Surrey krahvkonnas Sunburys ja otsib seda läbi,» seisab avalduses.

Londoni metroo Parsons Greeni jaamas kõmatas reede hommikul rahvast täis vagunis plahvatus, millele järgnes põleng. Intsidendi järel toimetati haiglasse 30 inimest, neist enamik põletushaavadega.

Meedia andmeil ei plahvatanud pomm selles jõukas elamurajoonis täielikult.

Tegemist oli viienda terroriaktiga Suurbritannias viimase kuue kuu jooksul. Rünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

Peaminister Theresa May teatas reede õhtul, et ohuhinnang on tõstetud "kriitilisele" tasemele, mis tähendab, et peatselt võib toimuda uus terroriakt.

Ühtlasi paigutatakse tema sõnul tuhat sõdurit valvama võtmetähtsusega objekte sealhulgas tuumarajatisi, et vabastada politseressurssi.

Neli varasemat terrorirünnakut Londonis ja Manchesteris sel aastal on nõudnud 35 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles