Valgevene ekspresident: Lukašenka on sisuliselt Putini ori (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine valgevene president Stanislav Šuškevitš (paremal) andmas intervjuud Postimehe ajakirjanikule Andres Einmannile oma kodus Minskis.
FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Endine valgevene president Stanislav Šuškevitš (paremal) andmas intervjuud Postimehe ajakirjanikule Andres Einmannile oma kodus Minskis. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Valgevene ekspresidendi Stanislav Šuškevitši sõnul võib Venemaa teha Valgevenes, mida ise tahab, kuna president Aljaksandr Lukašenka sõltub Venemaast ja on sisuliselt president Vladimir Putini ori.

Šuškevitš leiab, et Valgevenes ja Venemaal toimuval suurõppusel Zapad 2017 osaleb kindlasti rohkem sõdureid kui ametlikult teatatud arv 12 700. Samas ei pea endine riigipea tõenäoliseks, et õppusest kasvab midagi enamat, ning usub, et Zapadi ajaks Valgevenesse toodud Vene sõdurid lähevad pärast selle lõppu oma alalistesse paiknemiskohtadesse tagasi.

-Venemaa ja Valgevene kinnitavad, et õppusel Zapad 2017 osalevate sõdurite arv jääb alla 13 000, samas võtab NATO andmetel õppusest osa kuni 100 000 sõdurit. Kas teil on ettekujutust, kui palju sõdureid tegelikult Zapadil osaleb ja kui palju on õppuse ajaks tulnud Venemaalt sõdureid Valgevenesse?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles