Maksumaksja aitab tasuda esileedi maratonisõite

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves
Evelin Ilves Foto: Pm

Presidendiproua Evelin Ilvese harrastuse rulluisumaratonide eest on presidendikantselei tasunud nii lennupiletite kui ka majutuse eest ligi 30 000 krooni.


Vaid osalustasu maksab Evelin Ilves ise, kinnitati presidendi kantseleist aripaev.ee'le.

Evelin Ilves on viimasel ajal meedias põhiliselt rääkinud oma spordiharrastustest ja eriti lemmikalast rulluisutamisest ning osalenud kahel rulluisumaratonil Berliinis ja ühel maratonil Šveitsis.

«Osalustasu presidendi kantselei ei maksa, oleme tasunud lennupiletite ja majutuse eest kokku summas 29 024 krooni. Viimane kord Berliinis täitis Evelin Ilves ka mitmeid esinduskohustusi,» öeldi presidendi kantseleist.

Spordiinventar maksis 181 000 krooni

Küsimusele, kui palju kulub kantseleil raha presidendiproua eratreeneritele ja treeningutele, samuti esileedi spordivarustusele, vastati presidendi kantseleist, et presidendi kantselei on ostnud spordiklubilt Fittest riigipea personaaltreeningute plaanide koostamise ja nõustamise teenust 17 110 krooni eest. Personaalset spordivarustust ei olevat ostetud.

Selle aasta mais on presidendi kantselei riigihanke korras ostnud presidendi kantseleisse spordiinventari kokku 181 000 krooni eest firmalt Fysioline Eesti.

Kantselei teatel on tegemist spordiinventariga: kangisurumise pink, seljavenituspink, reguleeritavad ristiveo plokid, ülatõmbe plokk ja jooksutrenažöör.

«Spordiinventari kasutavad presidendi kantselei töötajad ning riigipea ja kantselei turvalisuse tagamisega seotud julgestuspolitsei ametnikud. Seda saavad soovi korral kasutada ka Vabariigi president ja Evelin Ilves,» vastati kantseleist.

Iluteenuseid ei kaeta

Kantselei teatel presidendiproua protseduure ja iluteenuseid maksumaksja raha eest ei kaeta, välja arvatud olulisemate esindusürituste puhul nagu vabariigi aastapäeva vastuvõtt ja tähtsamad visiidid.

«Siis tasub presidendi kantselei stilisti teenused. 2008. aastal on seda tehtud 18 880 krooni ulatuses,» öeldi kantseleist.

2009. aasta riigieelarves on kolme presidendiproua esindustasuks määratud 1 022 566 krooni, mis teeb üle 85 000 krooni kuus.

Presidendi pressinõunik Toomas Sildam täpsustas, et Evelin Ilvese esindustasu on praegu ja ka järgmisel aastal 30 protsenti riigipea ametipalgast (praegu 25 767 krooni). 

Vabariigi presidendi töötasuks on järgmise aasta eelarves ette nähtud 1 030 680 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles