Valitsus jälgib, et kõik ministrid ei lendaks samas lennukis (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Peaminister Jüri Ratas ütles esmaspäeval riigikogus arupärimisele vastates, et valitsus arvestab reise planeerides sellega, et kõik ministrid ei lendaks korraga ühes lennukis ning samuti on mõeldud sellele, kui valitsusel peaks tekkima vajadus tegutseda väljaspool Eesti territooriumi.

«Jah, loomulikult tuleb seda alati tähele panna, mis te küsisite, see on oluline. Aga antud juhtumi puhul seda ei olnud ei sinna sõites ega ka sealt äratulekul,» ütles Ratas vastates riigikogu liikme Madis Millingu küsimusele, kus rahvasaadik uuris, kas valitsuse liikmed lendasid mai algul väljasõiduistungile Brüsselis ühes lennukis ning kas see ei võiks olla julgeolekurisk.

«Antud sõidu puhul Brüsselisse valitsuse liikmed minu teada sõitsid Brüsselisse ja tulid Brüsselist vähemalt kahe-kolme, isegi nelja, mitme, mitme erineva liini lennuga. Ei olnud sellist olukorda, seda järgiti väga tähelepanelikult, kui Riigikantselei kogu seda istungit ette valmistas,» selgitas Ratas.

Peaminister Ratas tunnistas ka Eerik-Niiles Krossi küsimusele vastates, et valitsus on valmis kujutletavaks olukorraks, kui ei saa Eesti territooriumil oma istungit pidada.

«Kõik valitsused, nii palju kui mina tean, on vähemal või rohkemal määral selle küsimuse peale mõelnud, et kui see teoreetiline olukord peaks saabuma, kuidas siis käitutakse,» ütles Ratas.

Riigikogu liikmed Igor Gräzin, Mart Helme, Kalle Laanet, Johannes Kert, Deniss Boroditš, Madis Milling ja Henn Põlluaas esitasid peaministrile arupärimisele, milles uurisid valitsuse istungi Brüsselis korraldamise õigusliku korrektsuse ning muude asjaolude kohta.

Ratase kinnitusel toimus valitsuse 3. mail 2017. aastal Brüsselis peetud istung kooskõlas põhiseaduse, Vabariigi Valitsuse seaduse kui ka Vabariigi Valitsuse reglemendiga ehk kehtivate õigusaktidega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles