Video: Orkaan Maria alustas Kariibidel laastamistööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkaan Maria liikumistrajektoor kattub paljuski Kariibi mere saari räsinud Irma omaga.
Orkaan Maria liikumistrajektoor kattub paljuski Kariibi mere saari räsinud Irma omaga. Foto: AFP/Twitter

Viienda kategooria orkaan Maria maabus eile õhtul Dominica saarel Kariibi meres, teatas USA riiklik orkaanikeskus.

Orkaan maabus Dominical Eesti aja järgi kella 3.15 paiku ööl vastu tänast tuultekiirusega 71,3 meetrit sekundis, teatas orkaanikeskus.

Dominica peaminister Roosevelt Skerrit teatas sotsiaalmeedias, et «tuuled on halastamatud ja me jääme ellu Jumala armust!»

Mõned tunnid hiljem lisas peaminister: «Praeguseks oleme me kaotanud kõik, mida raha eest saab osta. Minu suurim hirm on, et hommikul ärkame uudiste peale tõsistest füüsiliste vigastustest ja võimalikest surmadest pidevast vihmasajust tekkinud maalihete tõttu.»

Dominica võimud olid ettevaatusabinõuna sulgenud koolid ja valitsusasutused ning kutsunud inimesi ohtlikest piirkondadest varjupaikadesse liikuma.

Saint Lucia saarel tõi Maria kaasa üleujutusi, mudavoole ja elektrikatkestusi, kuid seni vigastatutest või ohvritest teateid ei ole.

Esmalt ulatusid tormituuled aga Martinique'i saareni.

Kuu algul laastas Kariibi mere piirkonda ning USA Florida osariiki orkaan Irma, mis nõudis viimastel andmetel ühtekokku ligi 90 inimelu.

Maria võib tänal jõuda mitme teise Irma poolt laastatud saareni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles