Vene meedia: Zapadi ründekopter tulistas ekslikult tsiviilisikuid (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Peterburi lähedal Luuga polügoonil toimuvate Venemaa ja Valgevene ühisõppuste Zapad 2017 käigus lasi helikopter Ka-52 kogemata välja õhk-maa raketi, mis lendas pealtvaatajate sekka. Portaali 66.ru teatel sai vigastada kaks inimest, väidetavalt on haavatute puhul tegu ajakirjanikega.

Väidetavalt leidis Eesti idapiirist umbes saja kilomeetri kaugusel toimunud õnnetusjuhtum aset veidi enne Venemaa presidendi Vladimir Putini visiiti ehk eile või üleeile.

Vene sõjavägi tunnistas teisipäeval, et 66.ru portaalis avaldatud video on ehtne, kuid eitas, et antud intsident toimus eile.

«Strateegilisel õppusel Zapad 2017 ei leidnud 18. septembril praktilise tegevuse käigus aset ühtegi intsidenti, mis oleksid seotud maaväe lennundusharuga,» teatas Lääne sõjaväeringkonna pressiteenistus.

«Kõik sotsiaalmeedias levivad väited tulistamisest ajakirjanike grupi pihta ning paljudest raskelt haavata saanud inimestest on sihilik provokatsioon või kellegi isiklik rumalus,» lisas sõjaväeringkond.

Sotsiaalmeedias leviv video puudutab teisel ajal toimunud intsidenti, kui kopteripiloodid harjutasid maapõhiste sihtmärkide hävitamist, öelldi teates. «Üks kopteritest võttis taktikalisel õppusel sihikule vale sihtmärgi. Üks veokitest, kus inimesi sees ei olnud, sai kahjustada, kui seda tabas rakett.»

Avalduses ei täpsustatud, kus kõnealune vahejuhtum aset leidis.

Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov juhtumit kommenteerida ei soovinud ning palus esitada küsimused kaitseministeeriumile.

«Nad lendasid sihtmärgi peale, jäi umbes 500 meetrit, ülesande järgi lülitatakse teel lahingusse sisse relvastuse vooluahelad, nad lülitasid, aga miski seal läks lühisesse ja raketid väljusid ise. Killud lendasid laiali, põles vähemalt kaks autot, kaks inimest sai raskelt vigastada, praegu on nad haiglas. See oli treening enne mingit demonstratsiooni. Kannatada said ilmselt ajakirjanikud,» teatas 66.ru-le informeeritud allikas.

Venemaa lääne sõjaväeringkonna pressiteenistuse teatel harjutasid lääne sõjaväeringkonna armee lennuväe ründekopterite Mi-28N ja Ka-52 meeskonnad Luuga polügoonil strateegiliste ühisõppuste Zapad-2017 raames õhuluure ülesannete täitmist, raketilöökide andmist maapealsetele sihtmärkidele ning maapealse väegrupeeringu katmist õhust 17. septembril ehk pühapäeval.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles