Karu tappis Siberis naftafirma töötaja ja pani mehe jäänused «külmikusse»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isane pruunkaru
Isane pruunkaru Foto: ILYA NAYMUSHIN/REUTERS/Scanpix

Venemaal Siberis Jamali Neenetsi autonoomses ringkonnas Novõi Urengoi ja Pangodõi vahel asuval metsaalal jäi naftafirma Rosneft töötaja karu kätte, kes ta tappis.

Vene ja Briti meedia teatel rebis suur isane pruunkaru mehe lõhki, sõi osa ta jäänustest ära, kuid ülejäänu pani «külmikusse» ehk mattis jahedasse maapinda, et neid hiljem koos kaaslastega süüa.

Politsei teatel sõi tapjast karu ära mehes sisikonna, kuid ülejäänud keha vedas auku, millele pani peale murdunud oksi ja taimi.

«Selline toidu peitmine viitab, et karul oli plaanis saagiga ka hiljem maiustama tulla ja võib olla tuua ka teisi karusid pidusöögist osa saama,» selgitas politsei.

Kohaliku meedia ja võimude teatel on Jamali Neenetsi piirkonnas karurünnakud sagedased ning karud tulevad linnadesse ja küladesse, kus prügikastidest toitu leiab.

Karud otsivad sügisel süüa, et enne talveunne jäämist end nuumata ning söögiks kõlbavad ka inimesed.

Naftafirma töötaja Venemaa Jamali Neenetsi autonoomses piirkonnas
Naftafirma töötaja Venemaa Jamali Neenetsi autonoomses piirkonnas Foto: Evgeny Biyatov/RIA Novosti/Scanpix
Naftafirma Rosneft puurimisala Jamali Neenetsi autonoomses piirkonnas
Naftafirma Rosneft puurimisala Jamali Neenetsi autonoomses piirkonnas Foto: Evgeny Biyatov/RIA Novosti/Scanpix

Siberian Timesi teatel leidis hiljuti Handi-Mansi autonoomses ningkonnas asuvas Njaganis, mida tuntakse kui tennisist Maria Šarapova sünnilinna, lennujaamas aset karurünnak. Politseil õnnestus suur pruunkaru lasta maha enne kui loom jõudis inimesi rünnata.

Lennujaama töötajate ja reisjate teatel on sealne karuterror kestnud juba kaua aega. Selle tõttu on politsei suurendanud lennujaama terminalis ja selle ümbruses politseipatrullide arvu.

Nii Jamali Neenetsi kui Handi-Mansi piirkonnas saab politsei igapäevaselt kõnesid, et inimesed on sattunud karude küüsi ja ootavad abi.

«Iga  karujuhtumit analüüsitakse eraldi, sest mõnikord on helistajateks kaugel karu näinud inimesed ja sel juhul ei kujuta karu endast ohtu,» teatasid politseinikud. 

Pruunkaru
Pruunkaru Foto: Pacific Press/Pacific Press/Sipa USA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles