Pildid kohtust: Tallinna Sadama kriminaalasjas läks kaks süüdistatavat prokuratuuriga kokkuleppele (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Avalikkusele üle kahe aasta teada olnud Tallinna Sadama kriminaalasjas sõlmiti täna hommikul esimesed kokkulepped riigiprokuratuuri ja süüdistatavate vahel.

Kokkuleppe sõlmisid Anna Annikova (44) ja Kaido Tamberg (55), keda riigiprokuratuur süüdistab korduvas suures ulatuses ja grupis altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises ning suures ulatuses rahapesus. Mõlemat süüdistatavat puudutavad kuriteoepisoodid on seotud kriminaalasjas Ain Kaljuranna kahtlustusega.

Süüdistuse järgi aitasid nii Annikova kui ka Tamberg Kaljurannal Tallinna Sadama lepingupartneritelt altkäemaksu võtta ja võimaldasid seda oma firmade pangakontode alt. Lisaks aitasid nad Kaljurannal vormistada üht laenulepingut ning varjasid läbi oma firmade Kaljuranna ebaseaduslikku tulu.

Täna sõlmitud karistuskokkuleppe järgi sai Tamberg karistuseks nelja aasta pikkuse vangistuse, mida ei pöörata täitmisele, kui mees ei pane sama pika aja jooksul toime uut kuritegu. Ka Annikovat karistas kohus tingimisi vangistusega: kahe aasta seitsme kuu pikkune vangistus sama pika katseajaga. Mõlema karistuse puhul arvestas kohus maha eelvangistuses viibitud kolm päeva.

Riigiprokuratuur saadab Tallinna Sadama endiste juhtide Ain Kaljuranna ja Allan Kiili süüasja kohtusse veel septembris. Praeguse seisuga on süüasjas kahtlustatavaid kokku 13.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles