Siim Kallas: Valve Kirsipuu oli alati kohal

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: AFP / Scanpix

​Reformierakonna auesimees Siim Kallas kirjutab lahkunud Valve Kirsipuud meenutades, et Kirsipuu oli kohal kõikidel aruteludel ja seltskondlikel üritustel. 

«Alati oli tal oma arvamus, alati küsis ta midagi, alati vaidles ta kellegagi,» meenutab Kallas Facebookis. «Näis, et see kestab igavesti. Aga teda ei ole enam. See on väga kurb teadmine.»

Kallas kirjutab, et Valve Kirsipuu oli tõesti üks Reformierakonna loojaid, aga mitte ainult seda. «Ta on lahutamatu kogu Eesti taasiseseisvumisjärgse majanduspoliitika kujundamisest. Ta oli tõeline majanduspoliitik, terava sõnaga, iseseisva arvamusega. Ilma tema kui maksu- ja rahanduskomisjoni esimehe raudse juhtimiseta oleksid paljud taasiseseisvusaja maksuseadused olnud hoopis teistsugused.» 

Kallase sõnul oli Valve Kirsipuu soe ja elurõõmus inimene. «Poliitikuna, Reformerakonna ühe loojana, ta säras, tal oli kõik, mida tõelisele poliitikule vaja on: mõistus, teadmised, elukogemused, terav keel, kohusetunne, suurepärane esinemine ja suur isiklik veetlus.»

«Ruum on Valve järel tühjemaks jäänud. Kurb on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles