Fotod: kellapoodi röövinud leedu kurikael läks kohtu ette (3)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus kinnitas mullu Šveitsi kellapoodi Roosikrantsi tänaval röövinud grupeeringusse kuulunud leedulase Jonas Asanavičiuse (19) kokkuleppe prokuratuuriga ja määras talle karistuseks nelja aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse.

Asanavičius tunnistati süüdi grupi poolt ja relvana kasutatava esemega ähvardades võõra vallasasja äravõtmises. Kohus mõistis leedulaselt kannatanule välja tsiviilhagi summas üle 345 000 euro.

Postimees kirjutas üleeile, et eelmise aasta 28. septembril toimus Tallinnas ohvritele õudusfilmi stsenaariumit meenutanud vahejuhtum. Kokku viis meest – Jonas Asanavičius, Deividas Jurkauskas, Andrej Portnov, Svajūnas Lukšys ja Paulius Visockas – ründasid Šveitsi kellapoodi Roosikrantsi tänaval, mille käigus lasti poe juhatajale näkku söövitavat ainet. Neli neist olid relvastatud.

Nüüdseks on kohtukulli eest läbi käinud viiest neli, ning kõik nad on ka süüdi mõistetud. Nooremate karistus jääb nelja ja viie aasta vahele. Portnovile määrati pikim, üheksa-aastane vangistus. 43-aastane Portnov oli vanim ja «kogenuim» – kokku on teda varavastaste kuritegude eest Leedus, Poolas ja Saksamaal kriminaalkorras karistatud 13 korral.

Noorim röövlitest oli 19-aastane Jonas Asanavičius.

Kõik mehed peale Portnovi antakse Leedule välja, et nad saaksid seal oma karistust kanda. Ainsana on siia jäänud röövlibande kogenuim, sest tal pole Leedu kodakondsust.

Loe pikemalt, kuidas rööv aset leidis:

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles