Viru maakohtus algas noortekeskuse kelmuskaasuse arutamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus
Viru maakohus Foto: Aldo Luud

Viru maakohtus algas täna Kohtla-Järve noortekeskusega seotud kelmuskaasuse arutamine.

Kui algselt oli kohtusse saadetud süüasjas raames kohtupinki oodatud 11 süüdistatavat, siis kohus eraldas neist ühe episoodid eraldi menetlemiseks seoses süüaluse rasedusega, ülejäänute osas alustas kohus neljapäeval süüasja kohtlikku uurimist.

Kaitsepolitsei käivitas kriminaaluurimise 2014. aasta sügisel, kui ametnikud pidasid kinni 60-aastase Juri ja 33-aastase Jevgeni. Nimelt kahtlustati neid Kohtla-Järve noortekeskuse igapäevase tegevusega seotud kelmuse toimepanemises. Kahtlustuse kohaselt korraldasid Juri ja Jevgeni noortekeskusesse fiktiivselt mitmete isikute tööle võtmise, kes seal tegelikult kunagi ei töötanud. Tööle vormistatud inimeste nimele laekunud töötasu võtsid aga uurimisalused endale.

Kohtueelse uurimise lõppedes said süüdistuse kokku 11 inimest. Osad uurimisalused said süüdistuse grupiviisilises kelmuses, üks naine sai süüdistuse dokumendi võltsimises, üht naist süüdistab prokuratuur dokumendi võltsimisele kaasaaitamises ja kelmuses ning üht naist kelmuses ja valeandmete esitamises.

Süüdistuse järgi tekitasid kurjategijad varalist kahju enam kui 50 000 euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles