IT Akadeemia pälvis tunnustuse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufondi juht Ott Pärna.
Arengufondi juht Ott Pärna. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL) tunnustas täna aasta idee auhinnaga IT Akadeemia projekti, aasta teo auhinnaga tunnustati samas kogu Eesti IT sektorit valutu ülemineku eest eurole.


ITLi presidendi Taavi Kotka hinnagul oli Eesti üleminek eurole suur infotehnoloogiline väljakutse, mis lahendati edukalt.

«Eurole üleminek oli mastaapseim IT-projekt Eestis viimastel aastatel. Tavakodanikule jäi see märkamatuks, kuid 6 kuu jooksul puutus selle teemaga kokku enamus Eesti IKT sektorist. Hoolimata juttudest «magavast tiigrist» näitas valutu uuele rahale üleminek Eesti IT-spetsalistide tugevat taset ja koostöövõimet,» ütles Kotka.

IT Akadeemia näol on tegu Arengufondi poolt algatatud ning haridussektori ja erialaliitude ühiste jõupingutustega käivitatud ettevõtmisega.

Skype Eesti juhi Sten Tamkivi sõnul on Arengufondi idee luua IT Akadeemia leidnud soodsa vastuvõtu nii haridus- ja teadusministeeriumi, ITLi  kui Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse poolt.

«Juba aastaid oleme kuulnud ja kuulutanud muret Eesti IKT-spetsialistide nappuse üle. Ning otsinud viise, kuidas tagada nii kitsamalt IT-firmadele kui laiemalt kogu Eesti majandusele vajalik inseneride järelkasv.

Arengufondi mõte IT Akadeemiast kui nende hariduse arendamise püüdluste kokkukoondamisest tõi enam kui aasta tagasi laua taha kõigi suuremate ülikoolide rektorid ja tööstusharu esindajad.

Koostöömemorandumist ja ulatuslikust eeltööst kasvas välja otsustusvõimeline töörühm teadus- ja haridusministri juures. Ja tänaseks on IT Akadeemia loomise lubadus jõudnud ka uue valituse koalitsioonilepingusse,» kommnteeris Tamkivi.

Tänasel ITLi üldkogul võttis aasta idee auhinna vastu Arengufondi juhatuse esimees Ott Pärna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles