Eesti lahtised meistrivõistlused matšpurjetamises Haven Kakumäel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Match Race
Match Race Foto: Haven Kakumäe

Eeloleval nädalavahetusel, 23.-24. septembril toimuvad match race Eesti lahtised meistrivõistlused sellel kevadel värskelt avatud Haven Kakumäe sadamas. Osalema on oodata kokku kaheksa meeskonda, kellest viis on 13. septembril avaldatud Rahvusvahelise Purjetamisliidu match race maailma edetabeli järgi esisaja hulgas. Võistlejaid on nii Eestist, Soomest, Lätist, Rootsist kui ka Uus-Meremaalt. Kõrgeima asetusega võistleja on Mati Sepp –  läbi aegade Eesti edukaim match race purjetaja, kelle parim asetus maailma edetabelis on olnud kolmas koht.

Osavõtvad meeskonnad:

    Roolimees                  Riik                 ISAF ranking 13. sept 2017
1. Mati Sepp                   EST                 5
2. Harles Liiv                  EST                 36
3. Alan Kõdar                 EST                 68
4. Alexander Karboinov    EST                 87
5. Toby Austin-Fraser      NZL                 80
6. Janne Timonen           FIN                 152
7. Matiss Alvikis             LAT                 188
8. Clara Svensdotter       SWE                 227

Match Race maailma edetabel järjestab purjetajad nende viimase 24 kuu jooksul saavutatud parimate võistlustulemuste põhjal. Punkte on võimalik saada grade’i omavatel regattidel võisteldes. Regatil kogutud punktisumma sõltub kolmest tegurist: võistluse reiting, võistlejate arv regatil ning sportlase tulemus võistlusel. Viimase 12 kuu jooksul saavutatud tulemused annavad sealjuures topeltpunktid. Edetabeli esinumber on kõrgeima punktide arvuga sportlane kaheksa regati lõikes.

Match Race maailma edetabel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles