Kurikuulus Uurali mäekuru nõudis veel ühe inimelu (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurali mäed.
Uurali mäed. Foto: Hubertus Kanus/Top Foto/ Scanpix

Venemaal Põhja-Uuralis suri mõistatuslike surmajuhtumite poolest halva kuulsusega Djatlovi mäekurus veel üks matkaja.

Uurijate sõnul on tegemist Kemerovo elanikuga, kes kuulus viiest mehest ja kahest naisest koosnenud matkarühma. Ekspertide hinnangul ei olnud mehe surm vägivaldne, vahendas Interfax.

Turistid olid läinud Ivdeli linnast matkama, ilma et oleksid päästeteenistusele sellest teatanud. «Ootamatult hakkas Kemerovost pärit turistil halb ning mõne aja pärast ta suri,» teatasid võimuesindajad.

Eelmine surmajuhtum leidis Djatlovi mäekurus aset 8. jaanuaril 2016. Siis suri seal samuti meesturist, kelle elutu keha leiti telgist. Ekspertiis tuvastas, et 47-aastasele Kasahstanist pärit mehele sai saatuslikuks alajahtumine.

Djatlovi mäekuru sai oma nime pärast 1959. aasta veebruari alguses toimunud traagilist sündmust. Siis hukkus mõistatuslikel asjaoludel Uurali polütehnilise instituudi tudengi Igor Djatlovi juhtimisel suusamatkal olnud üheksaliikmeline rühm. Tragöödia kohta on levinud seinast seina versioone, alates sõjaväe katsetustest ja kohalike põliselanike kättemaksust ning lõpetades tulnukatega, ent lõplikku kinnitust ei ole saanud neist ükski.

Soome päritolu režissöör Renny Harlin on Djatlovi rühma juhtumi ainetel vändanud ka mängufilmi, mis küll erilist menu ei saavutanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles