Puka vallavanem taas umbusalduse all

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka vallavanema Andrus Looskari vastu anti sisse järjekordne umbusaldusavaldus.
Puka vallavanema Andrus Looskari vastu anti sisse järjekordne umbusaldusavaldus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Puka vallavolikogu eelmise nädala istungil loeti ette järjekordne umbusaldusavaldus vallavanem Andrus Looskarile. Hääletamine on homme. Umbusaldusele oli alla kirjutanud viis volikogu liiget: Kalle Põldmägi, Anu Uint, Agris Possul, Helgi Pung ja Juhan Matsar.

Looskarit süüdistatakse eelkõige isiklike eesmärkide seadmises valla huvidest ettepoole, näiteks ei ole ta väidetavalt olnud nõus allkirjastama ühinevate valdade ühisprojekte. Näitena oli ära toodud, et vallavanem seadis ohtu Otepää piirkonna valdade ühise sotsiaalprojekti ega allkirjastanud konkursi korras valitud töötajaga sõlmitud lepingut.

Samuti ei olevat Looskari toetanud Otepää piirkonna valdade ühiskirja regionaalhalduse ministrile, milles taotletakse toetust hoolimata valla sundliitmisest.

Veel väidavad umbusaldajad, et vallavalitsus on sõlminud korduvalt rahastamislepinguid MTÜga Aakre Külaselts, kusjuures vallavanem on ise väidetavalt eelisrahastatava seltsi liige.

Süüdistuse üks punkt puudutab Puka kabeli ehituseks loodud fondi. Selle raha otsustas vallavalitsus kulutada parkla ehituseks surnuaia juurde. Allakirjutanud leiavad, et Looskari ületas sellega talle antud volitusi ja rikkus finantsdistsipliini. Lisaks on umbusalduses veel väiksemaid etteheiteid.

Looskari sõnul avaneb nende süüdistuste taga hoopis teine taust ja asju ei näidata õiges valguses. «Inimesed, kes on aastaid lugenud Otepää Teatajat, tunnevad selle umbusaldusavalduse kirjutaja kinnisilmi ära ja eks see üks segaduse tekitamine ja ärapanemine ole. Kurb, et meie niigi nigela mainega valda tahetakse näidata veel halvemas valguses,» sõnas Looskari, keda viimati taheti umbusaldada augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles